Yandex Metrica

Sitede Ara

SSK, BAĞ-KUR'lulara vergi iadesi! 6 bin 500 TL'den fazla ek ödeme yapılacak! 2-5 Şubat arasında ödemeler SSK ve BAĞ-KUR'luların hesaplarına yatrılacak! Vergi iadesi yüzde kaç yapılacak?

SSK, BAĞ-KUR'lulara vergi iadesi! 6 bin 500 TL'den fazla ek ödeme yapılacak! 2-5 Şubat arasında ödemeler SSK ve BAĞ-KUR'luların hesaplarına yatrılacak! Vergi iadesi yüzde kaç yapılacak?

Türkiye'de yaşayan emekliler geçim derdi yaşamaya devam ediyor. Türkiye, emeklilik sisteminde SSK ve BAĞ-KUR'lular için iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Emekli maaşlarında dul ve yetimler içinde maaşlarda iyileştirme yapılıyor. 11,68 puanlık refah payı olarak en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükselmişti. Peki bu ek ödeme ne zaman hesaplara yatırılacak? Refah payı emekli maaşlarına ne zaman yansıtılacak? 10 bin TL taban emekli aylığı Şubat ayında ödenecek mi? Resmi açıklama yapıldı mı? Memur emeklileri maaş son durum kaç TL oldu? İşte detaylar...  

Ekonomi

18.02.2024, 19:03

Türkiye'de yaşayan emekliler geçim derdi yaşamaya devam ediyor. 

Memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında zam yapılmıştı. Bu zam oranına ek olarak yüzde 11,68 refah payı eklenmişti. Memur ve memur emeklileri bu maaş farklarını almaya başladı.

Ek zam farkı ödemesi Şubat ayının ilk haftasında gerçekleşecek.

SGK uzmanı açıkladı: Temmuz'da çalışanları ne bekliyor? Maaş zammı gelecek mi? SGK uzmanı açıkladı: Temmuz'da çalışanları ne bekliyor? Maaş zammı gelecek... Haberi Görüntüle

EK ZAM FARKI NASIL HESAPLANIR?

Kök aylıklara yüzde 37,57 oranında zam uygulanmıştı. Yüzde 4-5 civarında ek ödeme yapıldı. Kök aylık ve ek ödemelerin toplamı 7 bin 500 TL'den az tutan tutarlara bile 7 bin 500 TL ödeme gerçekleşmişti.

Aralık ayı kök aylıkları yüzde 49.25 artış eklenerek tekrardan hesaplanacak.

Yeni tutar ile Ocak'ta ödenen arasındaki 'Maaş farkı' emeklilerin hesabına yansıtılacak.

Merkez Bankası enflasyon rakamını açıkladı! Emekli ve memur maaş zammında oran değişti: İşte Temmuz'da beklenen zamlı maaşlar... Merkez Bankası enflasyon rakamını açıkladı! Emekli ve memur maaş zammında... Haberi Görüntüle

DUL VE YETİMLERİN MAAŞI YÜKSELİYOR MU?

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi dul ve yetimlerin ödemelerine yüzde 37,57 oranında zam uygulanmıştı.

7 bin 500 TL taban aylık kapsamında da ölüm aylığı oranı yüzde 75 olana en az 5 bin 625 TL, yüzde 50 olana en az 3 bin 750 TL, yüzde 25 olana en az bin 875 TLödendi. Şimdi Aralık ayı kök aylığına yüzde 49.25 artış yansıtılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading