Yandex Metrica

Sitede Ara

SGK uzmanı açıkladı: Temmuz'da çalışanları ne bekliyor? Maaş zammı gelecek mi?

SGK uzmanı açıkladı: Temmuz'da çalışanları ne bekliyor? Maaş zammı gelecek mi?

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücret ve emekli maaşı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Karakaş, Temmuz ayında asgari ücrete zam gelmesi gerektiğini dile getirdi. İşte detaylar...  

Ekonomi

16.05.2024, 22:03

Asgari ücretliler ve memur emeklileri gözünü Temmuz ayında gelecek müjdeli habere çevirmiş durumda. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Temmuz ayında yaşanabilecek olasılıkları anlattı.

TCMB duyurdu: Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı TCMB duyurdu: Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Karakaş, "Asgari ücreti istediğiniz zaman artırabilirsiniz. Bunun için yasa çıkarmaya gerek yok. Yasal engel yok. Mesela 2001 yıllarının başında asgari ücreti 4 kez artırmışız. 1 yılda 4 kez, ondan sonra üç kez de artırmışız. 2016 yılına kadar hem Ocak hem Temmuz olmak üzere iki kez arttırmışız. Enflasyon düştükten sonra bir kez bir kez belirlemeye başlamışız. 2022 yılına geldiğimiz zaman yüksek enflasyonla birlikte tekrar iki defa artırmak zorunda kaldık." dedi.

Asgari ücrete zam yapılmaması halinde çalışanlar, 6 aylık enflasyon farkından dolayı yüzde 25 oranında gelir kaybına uğrayacağını belirten Karakaş, asgari ücrete en az yüzde 25 oranında zam gelmesi gerektiğini savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading