Yandex Metrica

Mehmet Büyükekşi TFF başkanlığına aday olacak mı? Büyükekşi tekrardan aday olur mu?

Mehmet Büyükekşi TFF başkanlığına aday olacak mı? Büyükekşi tekrardan aday olur mu?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, seçimlerle ilgili dikkat çekici bir dizi açıklama yaptı. Böylelikle TFF Başkanı Büyükekşi'nin önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlerde başkan adayı olup olmayacağı heyecanla takip ediliyor. Peki, Mehmet Büyükekşi TFF başkanlığına aday olacak mı? Büyükekşi tekrardan aday olur mu?

Spor

06.05.2024, 18:42

TFF tarihin belki de en kötü başkanlık sürecini yaşattığı söylenilen Mehmet Büyükekşi'nin TFF başkanlık koltuğu sallantıda. Türk futbolunda gergin dönemlerin sürdüğü ve Süper Kupa maçında yaşanan olaylar ve bazı takımların tepkileri Büyükekşi'yi istifaya zorlaması yönünde olduğunu diyebiliriz. Tüm Türk futbolunda yaşanan olaylarda tek sorumlunun Büyükekşi olduğu iddia ediliyor. Yeni başkanlık seçiminde başkanlık adayı olup olmayacağı sorgulanıyor. Peki, Mehmet Büyükekşi TFF başkanlığına aday olacak mı? Büyükekşi tekrardan aday olur mu?

Son dakika: Dursun Özbek aday olacak mı? Kararını verdi Son dakika: Dursun Özbek aday olacak mı? Kararını verdi Haberi Görüntüle

MEHMET BÜYÜKEKŞİ TFF BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

Aday olup olmayacağı merak konusu olan Büyükekşi'nin yaptığı , "Şu an için yüzde 50-50 diyelim, adayım ya da değilim demem doğru olmaz" açıklamasında bulundu.

Büyükekşi'nin konuşması ise şu şekilde;

"Futbolun geleceğine dair ciddi adımlar atıp, önce TFF'nin kurumsal yapısını değiştirdik. 100'den fazla bankamatik çalışanı vardı. Elbette bu bir rahatsızlık yaratacaktı! Bu değişim, bir kesimi mutlu etmedi. Hakemler dünyanın her yerinde tartışmalı. Bugün El Clasico'da hâlâ top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışılıyor. Orada olmayan teknoloji bizde var. Bizde böyle bir tartışma mümkün değil." dedi ve sözlerine yaptığı başarılardan söz ederek, "İtalya'dan sonra yarı otomatik ofsayt sistemini uygulayan ilk ülkeyiz. İspanya ile birlikte VAR kayıtlarını açıklayan iki ülkeden biriyiz. Başkanlık sorunuza gelince. Ben zaten şu anda başkanım. Bir hamle yapacak pozisyonda değilim. Orada da çirkin bir propaganda var. Yalan yanlış 'Aday oldu, karar aldı' diyen de var; 'istifa etti, edecek, haftaya, bir dahaki aya' diyen de var. Şu an için yüzde 50-50 diyelim. 'Adayım ya da değilim' demem doğru olmaz. Lig bitsin, futbol ailesinin genel beklentilerine bakalım. Kim burada, kim değil netleşsin! Projelerimizi gerçekleştirmek için hala uygun koşullarımız var mı bakalım, o zaman karar veririz. Ama futbol kamuoyu şunu bilsin, profesyonel iş hayatımda da TFF başkanlığımda da koltuktan güç almak için koltuğa oturmadım, oturmam!" açıklamasında bulundu.

Kısacası Mehmet Büyükekşi'nini aday olmasının yüzde 50 ihtimal olduğunu diyebiliriz.

Gelen son dakika bilgisine göre Mehmet Büyükekşi, 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçiminde aday olmaya karar verdi. Bu bilgiyi aktaran ise Yağız Sabuncuoğlu.

Bayern Münih yeni patron için harekete geçti Bayern Münih yeni patron için harekete geçti Haberi Görüntüle

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KİMDİR?

Türk iş dünyasının ve spor yönetiminin önemli isimlerinden biri olan Mehmet Büyükekşi, 1961 yılında Gaziantep'te dünyaya geldi. Mimarlık alanındaki eğitimini tamamladıktan sonra, işletme ve İngilizce üzerine aldığı eğitimlerle kendini geliştirdi. Türkiye'nin ihracat alanında önemli kuruluşlarında yöneticilik yaparak kariyerine yön verdi.

Büyükekşi, Türk Eximbank, İstanbul Sanayi Odası, DEİK gibi çeşitli kuruluşlarda üst düzey görevlerde bulundu. Ayrıca, İstanbul'un kalkınması ve uluslararası ticaretin gelişimi için çalışmalar yaptığı gözlemleniyor. İş dünyasındaki başarılarıyla sınırlı kalmayan Büyükekşi, Türkiye futbolunun önemli bir figürü olarak da dikkat çekiyor.

Spor yöneticiliğindeki deneyimi ve vizyonuyla Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak görev yapan Büyükekşi, futbolun sadece bir oyun olmadığını, aynı zamanda ülke için birleştirici bir güç olduğunu vurguluyor. Evli ve üç çocuk babası olan Büyükekşi, İngilizce bilgisiyle uluslararası alanda da etkin bir rol oynamaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Spor


Loading