Yandex Metrica

Kürsüde Filistin bayrağı açmıştı: Milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz hakkında skandal karar!

Kürsüde Filistin bayrağı açmıştı: Milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz hakkında skandal karar!

Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu'nun düzenlediği müsabakada şampiyonluk elde eden milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz'e Filistin'e verdiği destek nedeniyle Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından soruşturma başlatıldı.  Şampiyon olan Erbakan Akyüz, kürsüde Filistin bayrağı açıp, Filistin halk oyunu "dabke" dansı yapmıştı.

Spor

10.05.2024, 14:10

Milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz, şampiyon olduğu müsabakanın ardından Filistin'e verdiği destek nedeniyle Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu'nun soruşturma açtığını duyurdu.

Şampiyon olan Erbakan Akyüz, kürsüde Filistin bayrağı açıp, Filistin halk oyunu "dabke" dansı yapmıştı.Erbakan, konuya ilişkin AHaber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. 

Necmettin Erbakan Akyüz'ün açıklamaları şöyle: Soruşturma açıldığı haberini ben biraz geç aldım. Resmi açıklama yapılalı birkaç ay olmuş. Avrupa Federasyonu'nun resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre "bu kürsüde ödül töreninde yapılmış olan protestoların bizim değerlerimize ve standartlarımıza aykırı olduğu hususunda kapsamlı bir iç soruşturma başlattık" şeklinde bir açıklama yapmışlar.

Soruşturma ile ilgili sonuç ne olabilir? Diye biraz ele almak lazım. Daha önceden yaşadığım bir olay gibi men edilebilirim. Şampiyonluklar geri alınabilir. Lakin ben burada bu hareketi yaparken şampiyonluklarımın da elimden alınmasını ve spordan men edilmeyi göze alarak böyle bir hareket yaptım. Çünkü ben orada spor yaparken birçok çocuk bırakın spor yapmayı okula bile gidemiyor. Başıma ne zaman bomba dönüşecek? Diye hesabını yapıyor. Ben kalkıp kariyerime odaklanıp aman kariyerime bir şey olmasın fikriyatı ile duramazdım, tepkimi ortaya koydum. Tepkimi ortay koyarken de böyle bir şey yaşanacağını zaten tahmin etmiştim.

Beşiktaş'tan transfer çalımı: Fenerbahçe istiyordu devreye girdi! Beşiktaş'tan transfer çalımı: Fenerbahçe istiyordu devreye girdi! Haberi Görüntüle

"İLK TEPKİ İSRAİL'DEN GELDİ"

Orada Filistin bayrağı değil de İsrail bayrağı açmış olsaydım. Avrupa Federasyonu bana bu cezayı vermezdi. Zaten ilk tepki İsrail'den geldi. İsrail şampiyonalığa gelmedi ama tabii şampiyonluğun çok sıkı takipçisi olmuştu. Ben ilk kürsüden "terörist İsrail" şeklinde bağırdığım videoyu sosyal medya hesabından paylaşmıştım. Belçikalı Federasyon Başkanı bunu silmem gerektiğini bizim başkan federasyon başkan vekilimiz ki babam Abdurahman Akyüz yoluyla iletmesini istedi. Babama, "Necmettin kaldırsın o videoyu" dedi.

Volkan Demirel'in yerine gelen isim belli oldu: Hatayspor'da Özhan Pulat dönemi Volkan Demirel'in yerine gelen isim belli oldu: Hatayspor'da Özhan Pulat... Haberi Görüntüle

"BİZ HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDAYIZ"

Tabii babam kaldırmamam taraftarıydı. Durumun gayet doğru olduğu fikri vardı ve bunu bana zaten aktardı. Birçok ülkeden tepki geldi. Mesela Ukrayna'dan tepki geldi. Ukrana'da da savaş var. Orada da birçok kişi öldü. Neden tepki vermiyorsunuz? denildi.

Biz her zaman mazlumun yanındayız. Bir sürü destek mesajı da geldi tabi ki tehdit de aldım. Türkiye'de ki insanların yüz yıl öncesine kadar bizim topraklarımız olan Filistin topraklarında bu kadar zulüm varken "bana ne oradan" demesini gerçekten anlam veremiyorum.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Spor


Loading