Yandex Metrica

Son bir haftada kaç terörist öldürüldü? MSB rakam verdi

Son bir haftada kaç terörist öldürüldü? MSB rakam verdi

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 63 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı.

Gündem

02.02.2024, 09:25

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eli kanlı terör örgütleriyle olan kararlı mücadelesi hız kesmeden devam ediyor.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtirken öldürülen teröristler hakkında bilgi verdi.

Ukrayna'dan barış görüşmeleri çağrısı: 'Bölgenin lideri Türkiye rol almalı' Ukrayna'dan barış görüşmeleri çağrısı: 'Bölgenin lideri Türkiye rol almalı' Haberi Görüntüle

SON BİR HAFTADA 63 TERÖRİST YOK EDİLDİ

Başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlar hakkında konuşan Zeki Aktürk, ''Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak 2023'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 541'e ulaştı.'' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nurcan Meral Özel kimdir? Kandilli Rasathanesi Genel Müdürü değişti! Prof. Dr. Nurcan Meral Özel kimdir? Kandilli Rasathanesi Genel Müdürü... Haberi Görüntüle

13 TACİZ VE SALDIRIYA MİSLİYLE CEVAP VERİLDİ

Suriye'de, harekat alanlarında oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimlerinin devam ettiğini dile getiren Aktürk, "Son bir haftada 13 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, anında ve misliyle verilen karşılık ile 42 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 1 Ocak 2023'ten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 1704'e yükselmiştir.'' dedi.

Ayrıca açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

''Bu hafta içerisinde de Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı bölgesinde sızma girişiminde bulunan teröristlere ait çok sayıda silah ve muhtelif cinste mühimmat ile çeşitli miktarlarda malzeme ele geçirilmiştir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading