Yandex Metrica

Prof. Dr. Nurcan Meral Özel kimdir? Kandilli Rasathanesi Genel Müdürü değişti!

Prof. Dr. Nurcan Meral Özel kimdir? Kandilli Rasathanesi Genel Müdürü değişti!

Boğaziçi Üniversitesi'nden yapılan duyuruya göre Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Nurcan Meral Özel atandı. Üniversitede daha önce Jeofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Nurcan Meral Özel Japonya devlet nişanına layık görülmüştü. Peki Kandilli Rasathanesi Genel Müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özel kimdir?

Gündem

16.05.2024, 13:08

Türkiye'nin deprem alanında en önemli kurumlarından biri olan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Nurcan Meral Özel getirildi. Prof. Dr. Nurcan Meral Özel bir çok uluslararası projede yer aldı. 

Ata Emre Akman'ın katledilmesinde adı geçen kadın konuştu: Bir garibanın canı yandı Ata Emre Akman'ın katledilmesinde adı geçen kadın konuştu: Bir garibanın... Haberi Görüntüle

PROF. DR. NURCAN MERAL ÖZEL KİMDİR?

Nurcan Meral Özel Japonya Hokkaido Üniversitesi'nde (1991-1996) sismoloji alanında doktora eğitimi gördü. 

2009-2014 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (BU-KOERI) Müdür Yardımcılığı görevini yerine getirdi. Ayıca Rasathanedeki tüm sismolojik işlemlerden sorumlu kişi olarak çalışmalarına devam etmiştir. 

Birçok uluslararası projede yer aldı. Deprem araştırma altyapılarının Türkiye'deki gelişimi ve teknoloji transferi konularında rol oynadı.

jeofizik alanında yetiştirdiği 20'den fazla yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile 100'den fazla uluslararası yayını bulunuyor.

Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, akademik ve idari kariyeri boyunca birçok uluslararası proje yürüttü.

Özellikle yer bilimleri alanında, Japonya ve Türkiye ile ortak çalışmalara öncülük etmiştir. 

Prof. Dr. Nurcan Meral Özel "KRDAE Ulusal Tsunami Uyarı Merkezi"nin kurulmasına öncülük etti.

Prof. Dr. Nurcan Meral Özel 2006-2014 yılları arasında çok önemli bir görevi daha üstlenmiştir. Özel Belbaşı Nükleer Test İzleme Merkezi Müdürü olarak görev yaptı.

Nurcan-Meral-Özel-kimdir.webp

Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, bu yıl Japonya devlet nişanına layık görüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Loading