Yandex Metrica

Şehit Müslüm Özdemir'in tek hayaliydi! Devlet sözünü tuttu ailesine evi teslim edildi

12 Ocak tarihinde Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in depremzede ailesine yeni evi teslim edildi.

Gündem

24.03.2024, 09:49

12 Ocak'ta Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir şehit olmuştu.

Kahramanmaraşlı şehit Piyade Er Müslüm Özdemir'in komşularından Nazire Keskin, “Evleri 2 katlıydı, amcaları üst katta, alt katta da bunlar oturuyordu. Depremde ev gitti. Çadırda yaşıyorlardı. ‘Evlenmeden önce size bir ev alacağım’ demiş” ifadelerini kullanmıştı. Şehidin bu hikayesi yürekleri burkmuştu.

Türkiye'yi yasa boğan hikaye sonra harekete geçen bakanlık şehidin hayalini gerçekleştirdi. Kahramanmaraşlı şehit Piyade Er Müslüm Özdemir'in depremzede ailesi için yapılan ev teslim edildi.

Sözleşmeli Piyade Er Müslüm Özdemir'in, Şerefoğlu Mahallesi'nde yaşayan ailesine daha önce ev sözü veren Özhaseki, aileyi yeni evlerinde ziyaret etti.

Bakan Özhaseki, ziyaretteki konuşmasında, depremin ardından yapılan çalışmaları bir kere daha yerinde görmek ve gelinen noktayı değerlendirmek adına Kahramanmaraş'a geldiklerini söyledi.

Uzman erbaş alımı başvuru sonucu nereden, nasıl öğrenilir? Uzman erbaş alımı başvuru sonucu nereden, nasıl öğrenilir? Haberi Görüntüle

''100'DEN FAZLA KÖY EVİ İNŞAATINA BAŞLADIK''

Şehidin ailesine, yeni evlerini 1 ayda yapıp verme sözünde bulunduklarını hatırlatan Özhaseki, ''Bugün de sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehit ailesinin yaşadığı mahallede 100'den fazla köy evi inşaatına başladık. Bir kısmının kaba inşaatı bitti, bir kısmının ise bitmek üzere. Konutların tamamını 6-8 ay içerisinde teslim etmeyi hedefliyoruz.'' dedi.

Türkiye'nin hamlesi panikletti: İsrail gazetesi büyük endişeyi bakın nasıl gördü Türkiye'nin hamlesi panikletti: İsrail gazetesi büyük endişeyi bakın nasıl gördü Haberi Görüntüle

''GÜLE GÜLE AĞIZ TADIYLA OTURSUNLAR''

Şehit ailesine öncelik verdiklerini ve hızlı bir şekilde evin inşaatını tamamlayıp teslim ettiklerini anlatan Bakan Özhaseki, "Güle güle, ağız tadıyla otursunlar. Yaptığımız hiçbir çalışma, şehidimizin, yavrumuzun dökülen kanının bir damla karşılığı bile olamaz, bunun farkındayız. Onlar vatan için şehit düştüler, bu milletin evladı oldular. Biz de ailelerimizi yalnız bırakmamak, unutulmadıklarını hissettirmek için buradayız." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den Ayhan Bora Kaplan soruşturması yorumu Bahçeli'den Ayhan Bora Kaplan soruşturması yorumu Haberi Görüntüle

''YENİ YAPILAR UYGUN ZEMİNLE YAPMAK İSTİYORUZ''

Depremden etkilenen köylerin yeniden inşasıyla ilgili çalışmalara da değinen Özhaseki, şunları kaydetti;

"Deprem bölgesindeki 4 bin 333 köyümüzde hasar var. Kiminde 80, kiminde 100, kiminde 200... Bu 4 bin 333 yerleşim yerinin her birinde eğer zemin uygunsa, geçmişte vatandaşın yerleşim yeri olarak kullandığı yerde işe başlayabiliyoruz. Ama altından fay geçmişse, sıkıntılar varsa orada uygun bir zemin bulunamıyorsa, sıvılaşmış alanlar varsa o zaman mecburen çevrede yer aramaya başlıyoruz. Yeni yapıları uygun zeminlere giderek yapmak istiyoruz ve bu da biraz zaman alıyor. Buranın da tespit edilmesi, zemin etütlerinin yapılması, ona uygun mühendislik hesaplarının yapılıp işe başlanabilmesi da biraz zaman aldı."


Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading