Yandex Metrica

Türk denizaltıları Pakistan yolunda: Pakette kamikaze İHA'lar da var

Kardeş Pakistan'ın denizaltılarını modernize eden STM, 15-18 Kasım tarihleri arasındaki IDEAS 2022 Fuarı'nda İstif sınıfı fırkateynler, STM500 denizaltısı ve Kargu-Alpagu-Togan üçlüsüyle boy gösterecek.

Savunma

14.02.2024, 20:07

Pakistan'da 15-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek IDEAS 2022, savunma sanayii alanında Türkiye'nin kardeş ülkeyle bağını daha da güçlendirecek. 

Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA, AKINCI TİHA, MİLGEM korveti ile denizaltı modernizasyon desteği alan ve ayrıca 30 adet ATAK helikopter siparişi bulunan Pakistan'la yeni işbirliği modellerinin kapısı aralanabilir. 

Kamikaze dron geliştiren, savaş gemisi tasarlayan ve aynı zamanda İslamabad donanmasındaki denizaltıları modernize etmekte olan Türk şirketi STM, IDEAS 2022 fuarına askeri deniz platformları ve taktik mini insansız hava araçlarıyla katılacak. 

Dünyada büyük ses getiren Kargu-Alpagu-Togan isimli kamikaze dron üçlüsünü fuara götürecek şirket aynı zamanda bir süre önce üretimine başlanan STM500 adlı denizaltıyı da sergileyecek.

F-22'yi gören radar bombası: Amerikan uçağı hayalet olmaktan çıktı F-22'yi gören radar bombası: Amerikan uçağı hayalet olmaktan çıktı Haberi Görüntüle

İSTİF SINIFI FIRKATEYN DE VAR

MİLGEM projesinin 5. gemisi F515 İSTANBUL fırkateyni

Pakistan'ın Karaçi şehrinde düzenlenecek olan ve Güney Asya'nın önemli savunma fuarlarından biri olarak görülen IDEAS 2022'de STM milli teknolojileriyle boy gösterecek.

Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL'un (F-515) ana yüklenicisi olan STM, IDEAS 2022'de, 'İstif (İ) Sınıfı Fırkateyn', 'Pakistan Denizde İkmal Tankeri (PNFT)' ve milli imkanlarla tasarlanan küçük boyutlu denizaltı 'STM500'ü katılımcıların beğenisine sunacak.

Kamikaze İHA'lar KARGU ve ALPAGU'yu yönlendirecek TOGAN

Taktik mini İHA sistemleri alanında dünyada öncü ve rekabetçi platformlar üreten STM, Türkiye'nin ilk mini vurucu İHA'sı KARGU'nun yanı sıra milli gözcü İHA TOGAN ve sabit kanatlı vurucu İHA sistemi ALPAGU'yu da Güney Asya ülkeleriyle buluşturacak.

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

KARDEŞ ÜLKENİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ

Açıklamada görüşlerine yer verilen STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, özgün mühendislik çözümleriyle Güney Amerika'dan Uzak Doğu'ya 20'den fazla ülkede iş birlikleri, ihracat ve iş geliştirme faaliyetleri yürüttüklerini bildirdi.

STM500 denizaltı

Başta Türk donanmasını ve güvenlik güçlerini yenilikçi ve milli sistemlerle donatırken, elde ettikleri deneyim ve mühendislik kabiliyetini, dost ve kardeş ülkelerle paylaştıklarını ifade eden Güleryüz, şunları kaydetti:

"Pakistan'da bugüne kadar önemli projelere imza attık. Pakistan donanması için tasarladığımız, Türkiye'nin yurt dışına yapmış olduğu en büyük tonajda askeri gemi inşa projesi Pakistan Denizde İkmal Gemisi PNS MOAWIN'i Karaçi'de inşa ederek 2018'de teslim ettik. Yine Pakistan'ın sahip olduğu Agosta 90B sınıfı denizaltıların modernizasyonunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Projede ilk denizaltıyı teslim ettik ve diğer 2 denizaltının modernizasyon çalışmalarını devam ettiriyoruz. Bu projeyle Türkiye'de ilk kez yabancı bir ülkenin denizaltı modernizasyon projesinde ana yüklenici olarak STM imzamızı atmış olduk. Başarılı bir şekilde yürüttüğümüz bu projeler sayesinde, Türkiye tarafından üretilecek 4 Ada Sınıfı Korvet Projesi'nde de ana tahrik sisteminin tedariki ve entegrasyonuna yönelik mühendislik kabiliyetiyle görev alıyoruz. Pakistan'ın savunmasının gücüne güç katmak için yeni iş birliklerine ve ortak çalışmalara imza atmak istiyoruz. Yenilikçi ve milli platformlarımızı IDEAS'ta sergileyeceğimiz için heyecanlıyız."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading