Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... Türkiye ile Azerbaycan KAAN için anlaştı: İmzalar atılıyor

Son dakika... Türkiye ile Azerbaycan KAAN için anlaştı: İmzalar atılıyor

Azerbaycan, KAAN Savaş Uçağı için Türkiye ile işbirliği yapacak. Resmi anlaşma, bugün IDEF'23 kapsamında imzalanacak.

Savunma

29.03.2024, 20:18

Azerbaycan, KAAN Savaş Uçağı için Türkiye ile işbirliği yapacak. Resmi anlaşma, bugün IDEF'23 kapsamında imzalanacak.

Türkiye ile Azerbaycan kardeşlik hukukunun gereklerini yerine getirmeye devam ediyor. Özellikle Türkiye'nin savunma sanayisinde yaptığı sıçramayla stratejik işbirliği noktasında yeni yeni hamleleri beraberinde getirdi. 

Son olarak Karabağ Savaşı'nda Ermeni güçlere karşı işbirliği yapan iki kardeş ülke bu kez Milli Muharip Uçak KAAN için işbirliği yapacak.

KAAN kısa süre önce yer testlerine başlamıştı.  Azerbaycan tarafından alınan karar doğrultusunda Türkiye ile Azerbaycan, Milli Muharip Uçak KAAN’ın geliştirilmesi için işbirliği yapacak.

Konuyla ilgili olarak bugün IDEF’23 marjında, ‘Milli Muharip Uçak Geliştirme İş Birliği İmza Töreni’ gerçekleştirilecek. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün şahitliğinde gerçekleştirilecek imza töreninde, anlaşma Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile TUSAŞ arasında imzalanacak.

MARLIN SİDA Güney Amerika radarına böyle girdi: Türklerin tasarladığı otonom saldırı gemisi MARLIN SİDA Güney Amerika radarına böyle girdi: Türklerin tasarladığı otonom... Haberi Görüntüle

AŞAMA AŞAMA KAAN

Milli Muharip Uçak KAAN’ın T0 denilen başlangıç şartlarının yerine getirildiği tarih, 2018.

Faz-1 Aşama-1 kapsamında, 2018-2022 yılları arasında KAAN’ın ön dizayn faaliyetleri icra edildi.

Faz-1 Aşama-2 kapsamında ise 2022-2029 döneminde, MMU KAAN’ın detay tasarım ve kalifikasyon faaliyetleri gerçekleştirilecek. Bu doğrultuda KAAN; 2023 yılında hangardan çıkış yaptı. 2026 yılına kadar, 3 adet prototipin üretilmesi hedefleniyor.

HÜRJET havada ters döndü, çok daha fazlasını yapacak! Nefes kesen görüntüyü TUSAŞ paylaştı HÜRJET havada ters döndü, çok daha fazlasını yapacak! Nefes kesen... Haberi Görüntüle

2030-2033 YILLARI ARASINDA TÜRK HAVA KUVVETLERİ'NE TESLİM EDİLECEK

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek Blok-10 konfigürasyonunun ise 2029 yılına kadar geliştirilmesi hedefleniyor. Faz-2 kapsamında üretilecek 10 adet TF-X Blok-1 savaş uçağı, 2030-2033 yılları arasında Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek. Ancak Türk Hava Kuvvetleri tarafından açıklanan bu tarih, TUSAŞ tarafından 2028 olarak revize edildi.

2034-2040 yılları arasındaki Faz-3 kapsamında ise diğer TF-X bloklarının geliştirilmesi ve seri üretim faaliyetleri gerçekleştirilecek. Bu tarih de TUSAŞ tarafından 2030 olarak revize edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading