Yandex Metrica

MARLIN SİDA Güney Amerika radarına böyle girdi: Türklerin tasarladığı otonom saldırı gemisi

MARLIN SİDA Güney Amerika radarına böyle girdi: Türklerin tasarladığı otonom saldırı gemisi

Malezya'daki savunma fuarında denizaltı takip sonarı DÜFAS'la birlikte sergilenen insansız deniz aracı MARLIN, çarpıcı özellikleriyle Güney Amerika medyasının dikkatini çekti. 

Savunma

22.05.2024, 00:02

Elektronik-harp görev konseptli dünyanın ilk SİDA'sı olan MARLIN, özelliklerine yeni ilkler ekleyerek dünya basınının dikkatini çekiyor.

Anti-gemi ve anti-denizaltı görevlerini de icra edebilen MARLIN, sualtı sonarı DÜFAS entegrasyonunun Malezya'da sergilenmesi sonrası Güney Amerika basınının radarına takıldı. 

Latin Amerika savunma medyasının önde gelen yayın organı Defensa, "Türkiye çok yüksek hücum performansına sahip bir saldırı İDA'sı olan MARLIN'i sergiledi" ifadesiyle tanıttığı insansız deniz aracından övgü dolu sözlerle bahsetti. 

MARLIN SİDA Malezya DSA Fuarı'nda sergilendi.

Octavio Diez Camara imzalı haberde, "Malezya'daki fuarda, deniz otonom su üstü araçları ürün segmentinde klasik olanın çok ötesine geçen ilginç bir çözüm öğrendik: Türkiye'de tasarlanan yüksek performanslı otonom saldırı gemisi MARLIN" deniliyor. 

KIZILELMA kıç kaldırdı, asfaltı yakmaya hazır: TB3'ün ardından ANADOLU'ya inecek KIZILELMA kıç kaldırdı, asfaltı yakmaya hazır: TB3'ün ardından ANADOLU'ya inecek Haberi Görüntüle

MARLIN'İN NAMI DÜNYAYA YAYILIYOR 

Sefine Tersanesi ile ASELSAN ortaklığında üretilen MARLIN SİDA, Güney Amerika basınında şöyle yer buldu:

Otonom saldırı gemisi, kıç kısmına daha geniş bir yüzey alanı ekleyen trimaran tipi gövdeden oluşuyor. Buraya, saldırı potansiyelinin büyük kısmını sağlayan farklı silah sistemleri yerleştiriliyor. 

MARLIN, suüstü harp, denizaltı avı, amfibi eylemlere destek, elektronik harp, asimetrik tehditlerle mücadele veya denizde/karada çeşitli hedeflerin füzelerle vurulması görevler için çeşitli sistemleri birleştiriyor. 

Türklerin önerdiği çözüm yeni... 15 metre uzunluğa, 23,5 ton deplasmana ve 0,82 metre su çekimine sahip MARLIN, iki adet dizel motordan güç alarak 25 knot (46 km/saat) hıza ulaşabiliyor. 

Deniz durumu 5'te bile görev yapabilen Türk SİDA'sı yaklaşık 1000 mil (1850 kilometre) seyir menziline sahip. Tüm bunları kontrol etmek için sadece bir operatöre ihtiyaç duyuyor. 

Otonom bir saldırı gemisi olarak görev yapması amaçlanan bu trimaranın en dikkat çekici yanı, hem hareketlerini hem de bazı silahların fırlatılmasını yönetebilecek çok sayıda sensöre sahip bir direk içermesi, aynı zamanda pruvada 12,7 mm'lik ağır makineli tüfek kullanan uzaktan komutalı silah sistemine sahip olmasıdır. 

MARLIN'in trimaran konfigürasyonu sayesinde mevcut yüzey alanı genişletilen kıç bölgesine 324 mm hafif torpidolar için 2 adet çift yuva, 10 adet füze için 2 modüllü fırlatıcı ve KUZGUN ile L-UMTAS gibi füzeler yerleştirilebilir. 

MARLIN bunların yanında, sualtı tehditleri tespit etmesine olanak tanıyacak kablolu sonar içeren, denizaltı karşıtı görevler için tasarlanmış özel bir modülle bile donatılabilir. 

Habere Tepki Ver

18

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading