Yandex Metrica

Savunmada dev hamle! Filipinler'e 600 milyon dolarlık savaş gemisi satılıyor

Savunmada dev hamle! Filipinler'e 600 milyon dolarlık savaş gemisi satılıyor

TUSAŞ'tan 6 adet ATAK taarruz helikopteri satın alan Filipinler, donanmasını da Türk ürünleriyle zenginleştirecek. Manila yönetimi, ASFAT'tan 6 adet açık deniz karakol gemisi almak için 600 milyon dolarlık sözleşmeye imza atmak üzere.

Savunma

23.01.2024, 19:11

Türk savunma sanayii ürünleri dünyanın her noktasında talep görmeye devam ediyor. 6 adet helikopteri kapsayan satış sözleşmesi kapsamında geçtiğimiz günlerde TUSAŞ'tan ilk 2 adet ATAK'ı teslim alan Filipinler, hava araçlarının ardından donanmasını da Türk ürünleriyle besleme kararı aldı. 

Manila yönetimi 6 adet açık deniz karakol gemisi (OPV) satın almak için Türkiye ile anlaşmak üzere. Savunmasanayist.com tarafından duyurulan gelişmeye göre Filipin yetkililer, bünyesinde 27 adet mühimmat fabrikası ile 3 tane askerî tersaneyi barındıran ASFAT firmasıyla masaya oturdu. 

Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi var Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi... Haberi Görüntüle

YANINDA ULAQ SİDA DA VERİLECEK

Gemilerin üretimi konusunda resmi sürecin başlaması için 600 milyon dolarlık anlaşmaya çok yakında imza atılacağı belirtiliyor. Filipin donanmasından yetkililer, açık deniz karakol gemilerinin yanında insansız deniz araçları (İDA) ile de ilgileniyor. 

METEKSAN ile ARES Tersanesi ortaklığında imâl edilen silahlı insansız deniz aracı ULAQ'ın, OPV'lerle birlikte Manila'ya verilmesi bekleniyor. 

ASFAT'ın inşa edeceği 86 metre uzunlukta ve 14 metre genişlikteki karakol gemileri, bünyesinde ULAQ SİDA platformunu da barındırabiliyor. Açık denizde istenen bir noktada denize bırakılan uçaksavar silahlı ULAQ, ana geminin yönlendirmesiyle hareket ediyor. 

ASFAT Genel Müdürü Esad Akgün başkanlığındaki heyet, Filipin Silahlı Kuvvetleri Lojistik Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Raoul Rommel Honasan ile temaslarda bulundu.

İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye eşit İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye... Haberi Görüntüle

ATMACA'NIN İLK İHRACI OLABİLİR

Saatte yaklaşık 42 kilometre hızla ilerleyen karakol gemisi 11 bin kilometrenin üzerinde menzili bulunuyor. 2 adet dizel motorla donatılacak gemide ana silah sistemleri, stabilize top ve gemisavar füzenin de bulunması bekleniyor. Filipinler gemisavar füze siparişi verdiği takdirde ROKETSAN üretimi ATMACA da ilk kez yurtdışına ihraç edilmiş olacak. Gemide ayrıca bir de helikopter pisti bulunuyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading