Yandex Metrica

Bayraktar TB2'ye hayran oldular! Ücretsiz verilen SİHA için Litvanya'da tören düzenlendi

Bayraktar TB2'ye hayran oldular! Ücretsiz verilen SİHA için Litvanya'da tören düzenlendi

Baykar Teknoloji'nin Ukrayna'ya bağışlanmak üzere Litvanya'ya ücretsiz olarak verdiği Bayraktar TB2 SİHA'lar, Litvanya vatandaşlarının akınına uğradı. Tören alanına gelenler, TB2'nin fotoğraflarını çekti.

Savunma

23.01.2024, 19:30

Litvanya'nın Ukrayna'ya bağışlamak için halktan para toplayarak aldığı ve sonrasında Baykar Teknoloji'nin bedelsiz verme kararı aldığı Bayraktar TB2'ler Litvanya'ya teslim edildi. Bu sebeple Siauliai Hava Üssü'nde karşılama töreni düzenlendi. Törene binlerce Litvanya vatandaşı katıldı.

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Ukrayna'nın Vilnius Büyükelçisi Petro Besta ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da törende hazır bulundu.

Hiçbir destek almamışlar: BAYKAR bugüne kadar kendi imkanlarıyla geldi Hiçbir destek almamışlar: BAYKAR bugüne kadar kendi imkanlarıyla geldi Haberi Görüntüle

"LİTVANYALILARIN DAYANIŞMASINA KATKIDA BULUNMAK İSTEDİK"

Bayraktar, kampanyayı organize eden Laisves TV'ye yaptığı konuşmada, "Yüz binlerce Litvanyalının gönüllü olduğu bu kampanyadan çok etkilendik. Şirket olarak bir şeyler yapmak istedik. Bayraktar TB2'yi ücretsiz vermek, Litvanyalıların dayanışmasına katkıda bulunmak istedik." dedi.

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

"ŞÜKRAN VE HAYRANLIK HİSSEDİYORUM"

Bayraktar'ın kendini pek çok platformda kanıtlamış yüksek teknolojiye sahip olduğunu ifade eden Bayraktar, gurur duyduğunu, Ukrayna'ya barış getirmesi ve ülkenin egemenliğini koruması için fayda sağlaması temennisinde bulundu.

Büyükelçi Besta da "Bu büyük kuşu gördüğümde şükran ve hayranlık hissediyorum." diyerek bunun hükümetler ya da büyük şirketler tarafından değil, sıradan halk sayesinde elde edilmiş olmasını "mucize" olarak niteledi.

3 yılda 55 adet HÜRKUŞ geliyor! Haluk Görgün HÜRJET ve GÖKBEY için tarih verdi 3 yılda 55 adet HÜRKUŞ geliyor! Haluk Görgün HÜRJET ve... Haberi Görüntüle

3 GÜN İÇERİSİNDE 6 MİLYON AVRO TOPLAMIŞLARDI

Litvanya'nın Siauliai üssünde Ukrayna'ya gitmeyi bekleyen, Türkiye'nin ilk milli ve özgün SİHA'sı (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2'nin üzerinde "Bayraktar’ın armağanıdır" yazıyor.

Litvanya halkı, Ukrayna için Bayraktar TB2 satın almak hedefiyle kampanya düzenlemiş, 3 gün içinde 6 milyon avro toplanmıştı. Baykar Teknoloji de bunun üzerine Bayraktar TB2’yi Litvanya’ya ücretsiz sağlayacaklarını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading