Yandex Metrica

Sitede Ara

Bayraktar TB2 işaretledi, Harpoon füzesi vurdu: İşte saniye saniye o anlar

Rus ordusu Yılan Adası çevresinde bir şok daha yaşadı. Moskova gemisi batırılan, Raptor devriye botları ve havadaki helikopteri TB2'lerce vurulan Ruslar, Harpoon füzelerinin başarılı atışıyla bir gemi daha kaybetti.

Savunma

05.04.2024, 00:35

Ukrayna ordusu envanterindeki gemisavar füzelerini Bayraktar TB2 SİHA sayesinde başarıyla kullanıyor. Nisan ayında donanmasının amiral gemisi Moskova'yı kaybeden Rusya, daha sonra Yılan Adası'ndaki devriye botlarıyla çıkarma gemisinin vurulmasıyla şok yaşamıştı. Rus donanmasının Karadeniz'deki kayıplarına bir yenisi daha eklendi. 

Ukrayna ordusuna yakın sosyal medya hesapları, Odessa güneybatısındaki stratejik Yılan Adası'na malzeme taşıyan Proje 22870 sınıfı Spasatel Vasili Beh römorkörünün Harpoon gemisavar füzesiyle vurulduğunu bildiriyor. 

ABD yapımı Harpoon gemisavar füzeleri yaklaşık 250 kilometre menzilde su üstündeki hedeflere karşı kullanıyor. 

Römorkörde 33 mürettebatın bulunduğu ve bu sabah iki adet Harpoon füzesinin isabeti sonrası geminin battığı kaydedildi. Mürettebattan 10'unun kayıp olduğu, 20'den fazlasının da yaralandığı iddia ediliyor. 

KAAN füzeleri yükleniyor: 250 uçağın her biri aynı anda 8 hedefe ateşleyecek KAAN füzeleri yükleniyor: 250 uçağın her biri aynı anda 8... Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR TB2 O ANLARI KAYDETTİ

Operasyon sırasında Yılan Adası semalarında uçmakta olan Bayraktar TB2'lerden biri kayıttaydı. Harpoon füzelerinin hedefini hassas biçimde vurması için lazer işaretleme yapan TB2'ler Rus römorkunun başarıyla imhasını sağladı. 

Sosyal medyada Rus gemisinin vurulduğu anlara ilişkin görüntüler yayınlandı. Bayraktar TB2 kamerası tarafından çekilen görüntülerde deplasman ağırlığı 1670 ton olan ve 2017 yılında hizmete giren geminin vurulduktan sonra yandığı görülüyor. 

İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler Haberi Görüntüle

RUS ORDUSUNA ŞOK ÜSTÜNE ŞOK YAŞATMIŞTI

Ukrayna ordusuna ait Bayraktar TB2'ler Yılan Adası'nda nisan ve mayıs aylarında yapılan operasyonlarda Rus ordusuna gerçek bir şok yaşatmıştı. Her biri 27 asker taşıyan 2 adet Raptor sınıfı devriye botu denizde seyir halindeyken vurulmuş, ardından TB2'ler kıyıda bekleyen bir de çıkarma gemisini imha etmişti. Sonraki günlerde Yılan Adası'na asker indiren Mi-8 tipi nakliye helikopteri, yine TB2 tarafından havadayken vurulmuştu. 

300 dönümlük Yılan Adası şu an çok sayıda Rus sisteminin enkazına ev sahipliği yapıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading