Yandex Metrica

Sitede Ara

Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro! Türkiye tetikte bekliyor

Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro! Türkiye tetikte bekliyor

Türkiye'nin 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı alım talebi Almanya'nın blokajı nedeniyle masada beklerken, PwC'nin yayınladığı bağımsız rapor, bu uçağın ihracatına direnenleri zor durumda bırakacak gibi görünüyor. Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya ortaklığındaki konsorsiyumun hemen hemen tüm yöneticileri Eurofighter'ın yaşaması için ihracatın şart olduğuna vurgu yapıyor. PwC'nin 'büyüme senaryosu' raporu, önümüzdeki 10 yıl içerisinde 200 kadar Eurofighter uçağının ihraç edilmesini öngörüyor.

Savunma

29.04.2024, 11:56

Türkiye'nin 40 adet Eurofighter Typhoon satın alım talebi masada beklemeye devam ediyor. Ankara'nın siparişi siyonist İsrail güdümündeki Almanya'nın uyguladığı blokaj nedeniyle henüz bir sonuca ulaşmadı. 

Öncelikle Almanya'yı ve dolaylı olarak Avrupa ekonomisini zarara uğratma pahasına blokaj kararından vazgeçmeyen Berlin yönetimi, PricewaterhouseCoopers'ın (PwC) yayınladığı son araştırma ile birlikte bir kez daha zor duruma düştü. 

PwC imzalı Eurofighter Ekonomik Etki Değerlendirmesi Raporu, programın ortağı olan Almanya, İngiltere, İspanya ve İtalya orduları için yapılacak üretimin haricinde önümüzdeki 10 yıllık süre zarfında 200 uçağı kapsayan bir ihracat perspektifi sunuyor. 

Eurofighter Typhoon

ABD Türkiye'den obüs istedi: Bütçesi hazır, T-155 FIRTINA anlaşması yürürlükte ABD Türkiye'den obüs istedi: Bütçesi hazır, T-155 FIRTINA anlaşması yürürlükte Haberi Görüntüle

10 YILDA 200 UÇAK İHRAÇ EDİLEBİLİR 

PwC tarafından yayınlandıktan sonra İtalyan savunma devi Leonardo firmasının internet sitesinde de yer bulan rapor, Eurofighter programının 2023 yılına dek Avrupa ekonomisine muhtemel katkısını gözler önüne serdi. 

Eurofighter taleplerine Almanya tarafından blokaj uygulanmaması halinde önümüzdeki 10 yıllık süre zarfında 200 adet savaş uçağının üretilip ihraç edilmesi öngörülüyor. 

Çarpıcı bir büyüme senaryosu ortaya koyan rapora göre, sözkonusu satışlar Avrupa ekonomisine 90 milyar avroluk katkı sağlayacak; ortak ülkelerin ekonomileri 22 milyar avro tutarında vergi geliri elde edecek ve 98 binden fazla iş kolunu üretim halinde canlı tutacak. 

Eurofighter Typhoon üretimi

Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Haberi Görüntüle

AVRUPA GÜVENLİĞİNDE HAYATİ ROL OYNUYOR

Eurofighter Typhoon İcra Kurulu Başkanı Giancarlo Mezzanatto, Eurofighter savaş uçaklarının Avrupa semalarının güvenliğini sağlama konusunda hayati rol oynadığına dikkat çekerek programın getireceği inanılmaz faydalara şöyle işaret ediyor:

"Eurofighter programı doğrudan Avrupa ekonomilerini güçlendiriyor. On binlerce önemli havacılık-uzay işini destekleyerek çalıştığımız topluluklara fayda sağlıyor. Eurofighter üretim hatlarının bulunduğu bölgelerde çoğunlukla KOBİ'ler, start-up'lar ve eğitim kurumlarıyla programın önemli bir yayılım alanı var. 

Dolayısıyla yeni Eurofighter Typhoon siparişleri Avrupa'daki savunma sanayii üretim varlıklarını sürdürmek ve korumak için hayati önem taşıyor. Bu uzun bir süre boyunca çekirdek uluslara (Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere) Avrupa teknolojik bağımsızlığını ve endüstriyel bilgi birimi esnekliğini garanti edecektir."

Eurofighter Typhoon üretim tesisleri

Dev köprüyü Zafer Bayramı'nda havaya uçuracaklar: Herkes o tarihe kilitlendi Dev köprüyü Zafer Bayramı'nda havaya uçuracaklar: Herkes o tarihe kilitlendi Haberi Görüntüle

TEK BİR UÇAK, ÖMRÜ BOYUNCA 407 MİLYON AVRO KATKI SAĞLIYOR

PwC'nin Eurofighter raporunda dikkat çekilen bir rakam, savaş uçağı endüstrisinin kaynak ülkelere onlarca yıla yayılan maddi katkısını gözler önüne serdi.

Buna göre tek bir Eurofighter Typhoon savaş uçağı, tüm operasyonel ömrü süresince üretici 4 ülke ekonomilerine toplamda 407 milyon avroluk katkı sağlıyor. Ek olarak iştirakçiler devlete 100 milyar avroluk vergi sağlıyor. 

Eurofighter programının bir numaralı ismi Giancarlo Mezzanatto şu bilgileri veriyor:

"Eurofighter Typhoon programında Ar-Ge, tasarım, üretim ve hizmet içi destek sağlamada önemli rol oynayan 400'den fazla tedarikçi ve yüklenici bulunuyor. Programa sürekli olarak yatırım yapılması, uçağın operasyonel açıdan etkili olmasını sağlamakla ve güçlü bir havacılık endüstrisi oluşturmakla kalmayacak; aynı zamanda Avrupa'da yeni nesil savaş sisteminin geliştirilmesini de kolaylaştıracaktır."

Eurofighter Typhoon

Şok itiraflar: S-400, F-35'i görebiliyor! Gerçek uzaklığı sadece Türkler biliyor Şok itiraflar: S-400, F-35'i görebiliyor! Gerçek uzaklığı sadece Türkler biliyor Haberi Görüntüle

AIRBUS: DAHA FAZLASINI ÜRETEBİLİRİZ

Eurofighter Ortak Şirketlerinin (EPC) (Airbus, BAE Systems, Leonardo) üst düzey yöneticileri PwC'ye bağlı 'Strateji&' adlı grubun raporundaki verileri doğruluyor. 

Almanya merkezli Airbus Defence and Space Hava Gücü Başkanı Jean-Brice Dumont şunları söylüyor:

"Eurofighter şüphesiz Avrupa'nın en büyük endüstriyel ve askerî projesidir. Almanya ile Quadriga programı (38 adet Trench-4 uçak) ve İspanya ile Halcon programı (20 yeni uçak) için imzalanan sözleşmeler nedeniyle bu, yaşayan bir programdır. Airbus, yeteneklerini ve araçlarını korumaya ve potansiyel müşteri ihtiyaçları doğrultusunda Almanya ve İspanya'da daha fazla uçak üretmeye hazır."

İngiliz BAE Systems Havacılık Grubu Genel Müdürü Simon Barnes ise Typhoon savaş uçaklarının giderek karmaşıklaşan küresel güvenlik ortamında Avrupa ve Ortadoğu savunmasında oynadığı role vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Program büyük bir ekonomik katkı sağlıyor. İngiltere, ihracatlar sayesinde başlangıçtaki yatırımının iki katından daha fazlasını geri aldı. Typhoon'a yatırımın devam etmesi gerekiyor. Bu, Avrupa'nın savunma direnci ve ulusal endüstriyel ekosistemin korunması için hayati önem taşıyor."

Eurofighter Typhoon

Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin tane daha artar bilemem Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin... Haberi Görüntüle

BİNLERCE VASIFLI PERSONEL YETİŞTİ

İtalyan Leonardo'nun üst yöneticisi Lorenzo Mariani ise Eurofighter programına dair şu değerlendirmede bulundu:

"Eurofighter programı, başlangıcından bu yana ileri teknolojilerin geliştirilmesinde ve binlerce vasıflı profesyonelin istihdam edilmesinde çok önemli bir rol oynadı. Bu aynı zamanda projeye dahil olan iç pazarlarda önemli ekonomik getiriler de sağladı.

Leonardo'nun uçak, elektronik, sensörler ve çeşitli sistemler konusunda geniş yelpazedeki faaliyetleri yaygın sektörel katılım gerektiriyor; bu da savunma ve sivil iş programlarımızda verimli sonuçlar almamızı sağlıyor. 

Leonardo olarak birçok ülkede hava savunmasının omurgasını temsil eden ve gelecek 30+ yıl boyunca yeni nesil muharebelere köprü oluşturacak şekilde büyüyüp gelişmeye hazırlanan Eurofighter Typhoon programının parçası olmaktan gurur duyuyoruz."

Habere Tepki Ver

1

3

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Loading