Yandex Metrica

Soğuk bölgelerde oturanlar daha uzun yaşıyor! Alzheimer ve Parkinson'dan koruyor

Soğuk bölgelerde oturanlar daha uzun yaşıyor! Alzheimer ve Parkinson'dan koruyor

Soğuk havanın insanı hasta edebileceği yönünde bazı inanışlar olsa da araştırmalar bunun tam aksinin geçerli olduğunu gösteriyor. Bağışıklık sistemi, vücudun alıştığı sıcaklıktan biraz daha soğuk ortama geçtiğinde daha da güçleniyor. Hatta Köln Üniversitesi'nden bilim insanları soğuk bölgelerde yaşam süresinin daha uzun olduğunu yaptıkları çalışmalarla kanıtlamış durumda.

Sağlık

23.01.2024, 20:41

Uzun yaşamak istiyorsanız, hayatınızı sürdüreceğiniz yerin alıştığınızdan daha soğuk bölgelerde olması gerekebilir. Yapılan bir çalışma, orta derecede soğuk bir ortamda yaşamanın gelişen hastalıklara karşı savunmayı artırdığını ortaya koyuyor.

Bahar aylarında neden alerji oluyoruz? Bahar alerjisi nasıl önlenir? Bahar alerjisi tedavi edilir mi? İşte bahar alerjisiyle ilgili bilmeniz gereken 11 şey Bahar aylarında neden alerji oluyoruz? Bahar alerjisi nasıl önlenir? Bahar... Haberi Görüntüle

SOĞUK HAVA YAŞLILIK PROTEİNİNİN BİRİKİMİNİ ÖNLÜYOR

Araştırmacılar, bu etkilerin soğuğun birçok yaşlılık hastalığından sorumlu olan belirli proteinlerin toplanmasını önlemesinden kaynaklandığını söylüyor.

Son yıllarda, hayvan modellerinde yapılan birçok çalışma, vücut ısısı biraz düşürüldüğünde yaşam beklentisinin arttığını gösterdi. Bununla birlikte, bu fenomenin arkasındaki mekanizmalar bilinmiyordu. Köln Üniversitesi'nden bilim adamları, bunları Caenorhabditis elegans cinsi nematod solucanlarında ve insan hücre kültürlerinde araştırdı. Her ikisi de tipik olarak orta yaşta veya yaşlılıkta ortaya çıkan iki nörodejeneratif hastalık için genler taşıyordu. 

Bunları elli yaşından itibaren mutlaka kullanmalısınız! İşte en etkili 12 takviye ve kullanım amaçları Bunları elli yaşından itibaren mutlaka kullanmalısınız! İşte en etkili 12... Haberi Görüntüle

Erkekler tehlikenin farkında değil! Elle muayene hayati öneme sahip! İşte testis kanserinin en önemli belirtisi Erkekler tehlikenin farkında değil! Elle muayene hayati öneme sahip! İşte... Haberi Görüntüle

ALZHEIMER VE PARKINSON'DAN BİLE KORUYOR

ALS ve Huntington hastalıkları zararlı proteinlerin birikmesi ile karakterize. Ancak araştırmacılar onları düşük sıcaklıklara maruz bıraktığında, solucanlardan ve insan hücrelerinden kayboldukları görüldü. Araştırmacılar, bulgularının protein toplanması ile ilişkili Alzheimer ve Parkinson hastalıklarını da etkilediğini ortaya koydu. 

Bugüne kadar yapılan araştırmalar, kontrollü soğuğun hem soğukkanlı hem de sıcakkanlı hayvanların ömrünü uzattığını gösteriyor. Örneğin nematodların 15°C'de, 20°C'ye göre çok daha uzun yaşadıkları bulunmuş durumda. Farelerde, vücut sıcaklıklarını sadece 0,5 santigrat derece düşürmek bile hayatta kalma süresini önemli ölçüde uzatıyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading