Yandex Metrica

Normal doğum mu sezaryen mi? Anne ve bebeğin sağlığı ile ilgili bir sıkıntı yoksa normal doğum ilk tercih olmalı!

Normal doğum mu sezaryen mi? Anne ve bebeğin sağlığı ile ilgili bir sıkıntı yoksa normal doğum ilk tercih olmalı!

9 aylık süreci geride bırakan anne adaylarının bebeğine kavuşma şekli artık az çok belli olmuş durumda. Doktor kontrollerinde gebeliğin durumuna göre doğumun normal mi yoksa sezaryen mi olacağı netlik kazanmış olabilir. Ancak normal doğum kararı verilen bazı gebeliklerde şartlar bir anda değişebiliyor ve anne adayı kendisini ameliyathanede bulabiliyor. Peki her iki doğum arasında ne gibi farklar var? İşte merak edilen bu sorunun cevabı...

Sağlık

21.03.2024, 16:52

Normal doğum ile sezaryen doğum arasındaki farklar ne? Normal doğumun avantajları neler? Sezaryen doğumun avantajları neler? Sezaryen doğum sonrası dikiş yerleri çok acır mı? İşte cevaplar...

Gebelik süreci ayrı, doğum anı ayrı bir heyecan. Doğum yönteminin nasıl olacağı konusu ise, kafaya takılan en büyük soru. Normal doğumu çok istiyor ama korku yaşıyor olabilirsiniz. Sezaryenin sağlıksız olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Neticede önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlıklı olması. 

Doktorunuz sağlık için riskli bir durum yoksa normal doğum yapmanız yönünde telkinlerde bulunacaktır. Bu doğum şekli adından da anlaşılacağı üzere normal, yani doğal yöntemle yapılır. 

Astım en çok o yaş grubunu etkiliyor! Acil tedavi edilmezlerse çoğu hayatını kaybediyor Astım en çok o yaş grubunu etkiliyor! Acil tedavi edilmezlerse... Haberi Görüntüle

NORMAL DOĞUMDA ANNE ADAYI HEMEN AYAĞA KALKAR

37. ve 42. haftaların arasında hiçbir müdahale söz konusu olmadan başlayan normal doğumda, enfeksiyon ve kanama gibi olumsuzluklar çok nadir görülür. Normal doğum sonrası anne adayı hemen ayağa kalkıp yürüyebilir. Bebeğini hemen emzirmeye başlayabilir. Acı veya ağrı hissetmez. 

'Bana bir şey olmaz' demeyin! Bu hastalık çok sinsi ilerliyor! Kardiyolog Muhammed Keskin o yaş grubundakileri uyardı 'Bana bir şey olmaz' demeyin! Bu hastalık çok sinsi ilerliyor!... Haberi Görüntüle

SEZARYENDE İYİLEŞME SÜRECİ UZUNDUR

Sezaryen doğum ise, doğum sonrası iyileşmenin zor olması sebebiyle ilk tercih olmamalı. Doğumdan hemen sonra bulantı, kusma ve bağırsaklarınızın geç düzene girmesi gibi sorunlar yaşanması muhtemel.

Sezaryen doğum kısa vadede, kan pıhtılaşması, acil rahim ameliyatı, felç; uzun vadede ise pelvik ağrıda artış ve sonraki hamilelikte dış gebeliğe kadar birçok soruna sebep olabilir. Yalnızca doktorunuz tarafından, gerekli görüldüğünde sezaryen doğum gerçekleştirilmeli.

Sarı Nokta Hastalığı (Makula Dejenerasyonu) nedir? Sarı Nokta Hastalığı belirtileri nelerdir? Sarı Nokta Hastalığı tedavisi var mı? Sarı Nokta Hastalığı (Makula Dejenerasyonu) nedir? Sarı Nokta Hastalığı belirtileri... Haberi Görüntüle

SEZARYENDE ANESTEZİ UYGULANIR

Sezaryen doğum ameliyat durumu gerektirdiği için anne adayına anestezi uygulanır. Bu, genel anestezi olarak tüm vücuda veya sadece belden aşağıya uygulanarak epidural anestezi olarak gerçekleşebilir.

Her iki doğum çeşidinde de kesi ve dikiş uygulanması normaldir. Normal doğumda kesi dikişlerinin iyileşmesi 1 - 2 hafta sürer. Dikiş sonrası ağrı oluşması normaldir. Normal doğum dikişi, vücut emdiğinden kendiliğinden yok olur, dikişi aldırmak gibi bir durum söz konusu değildir. 

Sezaryen doğum cerrahi bir işlem gerektirdiği için ameliyat esnasında sezaryen dikişi uygulanır. Kesiye atılan dikişin iyileşmesi 4 - 6 hafta sürebilir. Ağrılar özellikle dikişlerin iki uç noktasında daha yoğun hissedilir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading