Yandex Metrica

Kerevizin şaşırtan faydası! Felç kalma riskini düşürüyor!

Kerevizin şaşırtan faydası! Felç kalma riskini düşürüyor!

Sağlıklı beslenme denince akla gelen sebzelerden kereviz, K vitamini deposu. Önemi pek de bilinmeyen bu sebze aslında bir kişiyi felç riskinden tamamen uzaklaştırabiliyor. İşte Çin'de kerevizle ilgili yapılan araştırmanın şaşırtan sonuçları.

Sağlık

23.01.2024, 20:24

Ödem atılmasına yardımcı oluyor, idrar söküyor, kolesterolü düşürüyor, lif açısından zengin olduğu için kabızlığa karşı da faydalı. Pazara veya markete gidildiğinde genellikle ilk alınanla listesinde bulunmayan kerevizin sağlık için belli başlı etkileri işte böyle. 

Libidoyu artıran bal paniği: İçinde yasaklı maddeler var Libidoyu artıran bal paniği: İçinde yasaklı maddeler var Haberi Görüntüle

KEREVİZ, FELÇTEN NASIL KORUYOR? 

Pekin'deki Çin Ulusal Nörolojik Hastalıklar Klinik Araştırma Merkezi'nde yapılan yeni bir araştırmaya göre ise kereviz tohumlarından yapılan bir ilacın felçten kurtulma şansını artırdığı görüldü. 

İlaç, beyne kan akışını yeniden sağlamak için tedavi gören akut iskemik felçli hastalara verildi. Sebzedeki Butylphthalide isimli, aroma ve tadından sorumlu olan kimyasal bileşenin bu güce sahip olduğu belirlendi.

Ekip, 1.216 inme kurbanında 90 günlük sonuçları inceledi. Bu kişiler başlangıçta pıhtılaşma ilaçları veya mekanik çıkarma tedavisi ile tedavi edildi. Butylphthalide grubundaki katılımcıların olumlu bir sonuca sahip olma olasılığı yüzde 70 daha fazlaydı. 

Arabanızı yıkarken sakın bunları kullanmayın! Körlüğe ve kısırlığa sebep oluyor Arabanızı yıkarken sakın bunları kullanmayın! Körlüğe ve kısırlığa sebep oluyor Haberi Görüntüle

KEREVİZDEKİ BİR BİLEŞEN RİSKİ AZALTIYOR

Butylphthalide alan hastalar, plasebo alanlara kıyasla felçten 90 gün sonra daha az şiddetli nörolojik semptomlara ve daha iyi bir yaşam durumuna sahipti.

Çin'de butylphthalide, damar tıkanmalarının neden olduğu iskemik inmelerin tedavisinde kullanım için lisanslanmış durumda. Enjeksiyon veya hap yoluyla uygulanan ilaç henüz çoğu ülkede onay almadı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading