Yandex Metrica

DSÖ'den ülkelere omicron çağrısı: Acele etmeyin

DSÖ'den ülkelere omicron çağrısı: Acele etmeyin

Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19’un yeni mutasyonu Omicron nedeniyle Güney Afrika’ya seyahatlerini askıya alan ülkelere 'sınırları kapatmayın, bu konuda acele etmeyin' çağrısında bulundu.

Sağlık

23.01.2024, 18:22

Yaklaşık iki yıldır hayatımızda olan ve dünya genelinde milyonlarca insanın ölümüne neden olan Kovid-19'un ortaya çıkan yeni mutasyonu Omicron tüm dünyayı alarma geçirdi.

Son dakika: 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı Son dakika: 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı Haberi Görüntüle

'ACELE ETMEYİN'

DSÖ, Omicron'un virüsün diğer mutasyonlarından daha bulaşıcı olduğunu gösteren bir veri olmadığını aktardı. Omicron'un diğer mutasyonlara kıyasla daha şiddetli hastalığa, farklı semptomlara veya daha hızlı yayıldığına dair bir kanıt olmadığını vurgulayan DSÖ, ülkeleri sınırlarını kapatmak için acele etmemeye çağırdı. DSÖ, seyahat kısıtlamalarının Covid-19'un yayılmasını azaltmada rol oynayabileceğini fakat "hayatlar ve geçim kaynakları üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu" belirtti.

Sıcak havalarda ortaya çıkıyor! İşte akrep sokmalarına karşı hayat kurtaran müdahale yöntemleri Sıcak havalarda ortaya çıkıyor! İşte akrep sokmalarına karşı hayat kurtaran... Haberi Görüntüle

'ZARAR VERİYOR'

Omicron mutasyonun artık dünyanın çeşitli bölgelerinde de tespit edildiği ve Afrika'yı hedef alan seyahat yasaklarının küresel dayanışmaya zarar verdiğini ifade eden DSÖ Afrika Bölge Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, "Çözümler için birlikte çalışırsak virüsün üstesinden gelebiliriz" dedi.

Astım en çok o yaş grubunu etkiliyor! Acil tedavi edilmezlerse çoğu hayatını kaybediyor Astım en çok o yaş grubunu etkiliyor! Acil tedavi edilmezlerse... Haberi Görüntüle

GÜNEY AFRİKA'DAN DÜNYAYA ÇAĞRI: GERİ ADIM ATIN

Öte yandan Güney Afrika Cumhuriyeti, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı nedeniyle kendisine seyahat kısıtlamaları uygulamaya başlayan ülkelerden geri adım atmalarını isterken şu fiadeleri kullandı; "Ülkemize ve Güney Afrika'daki kardeş ülkelere seyahat kısıtlamaları uygulayan tüm ülkeleri, ekonomilerimize ve halkımızın geçim kaynaklarına daha fazla zarar vermeden, kararlarından acilen geri dönmeye ve kısıtlamaları kaldırmaya çağırıyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading