Yandex Metrica

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi?

2019 yılından bu yana hayatımızda olan koronavirüs çocuklarda daha hafif geçiyor. İngiltereli bilim insanları bunun nedeni araştırdı. Çocuklarda semptomların yaşlılara göre daha hafif olması burundaki hücrelerin farklılığına bağlandı.

Sağlık

17.04.2024, 15:48

Yapılan bir araştırma, çocukların Kovid'e ciddi manada yakalanma olasılığının yetişkinlere göre daha az olduğunu iddia ediyor. 

Gerekçesi ise burunlarındaki hücrelerin virüsle savaşmada daha iyi olması. 

Burun, Kovid'in vücuda girdiği ilk yer olduğundan İngiltereli bilim insanları, burada neler olup bittiğine ayrıntılı olarak bakmak istedi.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

ÜÇ FARKLI YAŞ GRUBUNDAN İNSANLAR İNCELENDİ

Araştırmacılar, 12 yaş altı, 30-50 yaş arası ve 70 yaş üstü olmak üzere üç farklı yaş grubundaki sağlıklı insanların burun zarından alınan hücreleri analiz etti.

Daha sonra burun hücrelerini laboratuvar kaplarında büyüttüler, onlara koronavirüs bulaştırdılar ve yakından izlediler.

Üç gün sonra, mikroskop altında bakıldığında, çocuklardan alınan burun epitel hücrelerinin virüse karşı hızlı savunma sağladığı ve viral yükü azalttığı görüldü.

Ancak bu koruyucu etki orta yaşlı yetişkinlerde daha az belirgindi. 

Ve 70'lerin üzerindeki burun hücrelerinde daha fazla virüs, daha fazla dökülme ve daha fazla hasar vardı.

Çocuğuna yürüteç alan yandı! Sağlık Bakanlığı yürüteç kullanımını yasakladı! Para cezası da var Çocuğuna yürüteç alan yandı! Sağlık Bakanlığı yürüteç kullanımını yasakladı! Para... Haberi Görüntüle

Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış yiyormuşuz Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış... Haberi Görüntüle

YAŞ BURUNDAKİ HÜCRE DENGESİNİ ETKİLİYOR

Çalışma Lideri ve Doçent Dr. Claire Smith'e göre yaş burundaki hücrelerin dengesini etkiliyor ve yaşlı insanlarda zararlı, işlevsiz bir onarım sürecine yol açıyor. 

Yaşlı yetişkinlerin burun zarından alınan hücreler, farklı spiral benzeri desenler ortaya koydu.

Bunun nedeni virüslere ve  enfeksiyona daha fazla maruz kalmaları olabilir.

Laboratuvar testleri, yaşlanan yetişkin burun hücrelerinin, enfeksiyondan sonraki ilk birkaç günde 100 kat daha fazla virüs içerdiğini gösteriyor.

Söz konusu keşif, yaşlı yetişkinlerin Kovid'den neden çok etkilendiğini ve çocukların hafif atlattığını açıklayabilir.

Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve dilde... Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve... Haberi Görüntüle

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

75 YAŞ ÜSTÜNE AŞI ÖNERİLİYOR

Uzmanlar her ne kadar tartışmalı olsa da Kovid'e karşı 75 yaş üstü kişilere aşı yapılmasını öneriyor. 

Araştırma ekibi şimdi ise vücudun ve burnun grip ve solunum sinsityal virüsü yani RSV gibi diğer virüslere nasıl tepki verdiğine bakmak istiyor.

Zira Dr. Smith'e göre, enfeksiyonun başlangıcındaki hücresel farklılıkları anlamak sadece başlangıç.

Araştırmacılar, burun hücrelerindeki bulaşıcı virüs seviyesinin Kovid'in yayılmasını etkileyip etkilemediğini keşfetmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading