Yandex Metrica

Sitede Ara

Restoranların iftar menüsü cep yakıyor! 2024 İstanbul'da iftar menüleri ne kadar oldu?

Restoranların iftar menüsü cep yakıyor! 2024 İstanbul'da iftar menüleri ne kadar oldu?

Ramazan ayını sayılı günler kala, Restoranlar iftar menülerini hazırladı ve fiyatlarını belirledi. Vatandaşlar dışarda iftar yapmak için restoranların iftar menülerini araştırmaya başladı. Bu yıl önceki ramazanlardan farklı olarak menülerin içeriği ve fiyatları kağı girişlerinde ve masalarda yer almak zorunda. İstanbul'da bir iftar fiyatı 800 TL'yi bulmakta. Peki 2024 İstanbul'da iftar menüleri ne kadar oldu? İşte detaylar... 

Gündem

01.05.2024, 16:57

11 Ayın sultanı Ramazan ayı için geri sayım başladı. Restoranlar, cafeler iftar ve sahur menülerini hazırladı ve fiyat listelerini belirledi. Yeni yılla birlikte yürülüğe giren restoranların girişine fiyat listesi konulması zorunlu hale getirilmişti. Buna göre, iftar ve sahur menüleri restoranların giriş kapılarında ve masaların üstünde bulunması zorunlu hale gelmiştir.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, "Bu Ramazan'da farklı bir uygulama var. Ticaret Bakanlığı fiyat etiketi yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle işletmelerin kapı girişinde ve masalarda fiyat etiketi bulundurma zorunluluğu getirdi." dedi.

Vatandaşlar evlerinde kurdukları iftar sofralarıyla bazen de nezih bir mekanda sevdikleriyle bir araya gelerek iftar açmayı tercih ediyor. İftar için dışarıda olmayı tercih edenler ramazan ayının yaklaşmasıyla İstanbul'daki iftar menülerini gündemine aldı.

KONDA İstanbul'un demografik yapısını inceledi! Kentte beyaz yakalılar arttı ev kadınları azaldı! KONDA İstanbul'un demografik yapısını inceledi! Kentte beyaz yakalılar arttı ev... Haberi Görüntüle

4 KİŞİLİK BİR AİLE 3 BİN TL'Yİ GÖZDEN ÇIKARACAK

Ortalama bir restoranda klasik bir iftar menüsü kuzu tandır veya çoban kavurma, çökertme ve güllaçtan oluşuyor. Böyle bir restoranda kişi başı ödenecek fiyat ise kişi başı ortalama 1.000 TL'yi buluyor. Dört kişilik bir aile iftarını ortalama bir restoranda açtığında ödenecek hesap 3 bin TL'ye ulaşıyor.

Lüks restoranlarda ise durum daha kötü bir hal aldı. Zengin iftar menüsü kişi başı 1.400 TL'den başlıyor.

2024 Kızılay vekaletle kurban kesim fiyatı ne kadar? Kızılay yurt içi yurt dışı kurban kesim bedeli kaç para? 2024 Kızılay vekaletle kurban kesim fiyatı ne kadar? Kızılay yurt... Haberi Görüntüle

KİŞİ BAŞI 700'TL'Yİ BULUYOR

Daha mütevazı bir iftar sofrasına oturmak isteyen bir aile esnaf lokantasına gittiğinde, zo gelin çorbası, kuru fasulye ve kebap çeşitlerinden oluşan bir iftar menüsünün ortalama fiyatı ise kişi başı 700 TL'yi buluyor.

O fay hattında hareketlenme başladı: Vatandaşlar önlemini alsın! Deprem an meselesi O fay hattında hareketlenme başladı: Vatandaşlar önlemini alsın! Deprem an... Haberi Görüntüle

RESTORANLARDA FİYATLAR İKİYE KATLADI

TÜİK verilerine göre, şubatta en yüksek fiyat artışı yıllık yüzde 94,78 ile lokanta ve otellerde gerçekleşti.

Restoranlarda fiyat bir yılda yüzde 100'e yakın arttı. Geçen sene 300-400 TL arasında olan bir iftar menüsü 2024 yılında 700 liraya yükseldi.

10 Mart pazar gününü 11 Mart pazartesi gününe bağlayan gecede ilk sahura kalkılacak. 

 

Habere Tepki Ver

0

5

0

1

0

0

0

1

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Loading