Yandex Metrica

Putin'den Batı'yı çıldırtan görüntü! Rus süpersonik bombardıman uçağı ile uçtu gözdağı verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan’da Rus stratejik bombardıman uçağı "Tu-160M" ile uçuş gerçekleştirdi.

Dünya

09.03.2024, 16:43

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer savaş başlıklarını taşıyabilen bir süpersonik askeri uçakta test sürüşü yaptı. Putin'in Rus süpersonik bombardıman uçağı ile uçtuğu anlar Batı medyasında büyük ses getirdi.

Rus medyasına yansıyan görüntülerde Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da bulunan Putin'in, "Tu-160M" ile uçması yer aldığı görüldü.

Yemen ordusu Kızıldeniz'de Yunan gemisini vurdu: Doğu Akdeniz'de gövde gösterisi yapan gemi Kamikaze İHA'larının hedefi oldu Yemen ordusu Kızıldeniz'de Yunan gemisini vurdu: Doğu Akdeniz'de gövde gösterisi... Haberi Görüntüle

''SİLAHLI KUVVETLERE KABUL EDİLEBİLİR''

71 yaşındaki Rus lider Putin test sürüşünün ardından yaptığı açıklamada "Mükemmel bir teknoloji, tam bir yeni nesil uçak çok güvenli. Silahlı kuvvetlere kabul edilebilir" ifadelerini kulandı. Putin, bindiği yeni uçağa Tataristan bölgesinin ilk cumhurbaşkanı Mintimer Shaimiyev'in adını verdi.

Putin, NATO'nun "Blackjack" adıyla tanımladığı "Tu-160"ın geliştirilmiş versiyonuyla uçarken önceki gün aynı uçağın bir modelini Kazan'daki üretim tesisinde incelemişti.

Türk genci Almanya'da ortalığı karıştırdı! 'Ben kahinim' diyerek 'Cin' vurgunu yaptı! Türk genci Almanya'da ortalığı karıştırdı! 'Ben kahinim' diyerek 'Cin' vurgunu... Haberi Görüntüle

ASKERİ SIR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uçuşun yaklaşık 40 dakika süreceğini belirtti. uçağın rotasının "askeri sır" olduğu gerekçesiyle açıklanmayacağını söylemişti. Nükleer silah taşıma kapasitesine sahip "Tu-160M", 2 bin kilometreye ulaşarak ses hızının üzerine çıkabiliyor.

Gazze'ye havadan indirilen yardımın paraşütü açılmadı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Gazze'ye havadan indirilen yardımın paraşütü açılmadı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

BATI MEDYASI NE DEDİ?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus süpersonik bombardıman uçağı ile uçtu anlar Batı medyasında büyük ses getirdi. Batı medyası, Tu-160M test uçuşunu Putin'in seçim kampanyasının bir parçası olduğunu iddia etti. Batı medyası, Putin'in muhalif lider Alexey Navalni'ni ölümünden sonra gündemi değiştirmeye çalıştığını yazdı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den kalıcı barış için iki devletli çözüm mesajı: Türkiye ile hemfikiriz Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den kalıcı barış için iki devletli çözüm mesajı:... Haberi Görüntüle

''PUTİN, BATI İLE DALGA GEÇİYOR''

İngiliz The Mirror gazetesi 'Putin Batı ile dalga geçiyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıkarken son önemde üst düzey Rus yetkililerin nükleer savaşla ilgili üstü kapalı tehditlerde bulunduğunu yazdı. 

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Dimitri Medvedev'in "Kulağa ne kadar üzücü gelse de, nükleer savaş senaryosu bir gerçektir." sözlerini hatırlatan Dailymail gazetesi ise Putin'in meydan okuduğunu iddia etti.

Türkiye'den çok farklı! Fransa'da 1 Mayıs gösterilerinde olaylar: Polis eylemcilere coplarla vurdu Türkiye'den çok farklı! Fransa'da 1 Mayıs gösterilerinde olaylar: Polis eylemcilere... Haberi Görüntüle

''SEÇİM ÖNCESİ BATI'YA SERT MESAJ''

Associated Press haber ajansı (AP) ise Putin'in yaklaşan seçimler öncesinde Batı'ya sert bir mesaj vermek için test uçuşunu gerçekleştirdiğini iddia etti. AP'ye göre Putin, Tu-160M ​​süpersonik stratejik bombardıman uçağıyla yaptığı uçuşla Ukrayna'daki savaştan dolayı Batı ile yükselen gerilimin ortasında Rusya'nın nükleer gücünü hatırlatmak istedi.





Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading