Yandex Metrica

Yunan medyası Erdoğan'ın KKTC ziyaretine geniş yer verdi

Yunan medyası Erdoğan'ın KKTC ziyaretine geniş yer verdi

Kapalı Maraş'ın yüzde 3.5'inin askeri bölge statüsünden çıkarılacağının açıklanmasını manşetlerine taşıyan Yunan medyası, Erdoğan'ın AB'yi sert dille eleştirmesine de geniş yer verdi.

Politika

23.01.2024, 17:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC ziyaretinin yankıları dünya çapında devam ediyor. Yunan gazeteleri, Erdoğan'ın adadaki açıklamalarına oldukça sinirlendi. 

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile girmeye çalıştığı rekabet sonucunda hazımsızlık katsayısı yükselen ve iyice gerilen Yunan basını, bu sefer de adada yaşanan tarihi anları sindirmekte zorlanıyor.

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

KAPALI MARAŞ ASKERİ STATÜDEN ÇIKARILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

Yunan Pentapostagma sitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın, Kapalı Maraş'ın yüzde 3.5'inin askeri bölge statüsünden çıkarılacağına ilişkin açıklamasına geniş yer verdi.

Haberde şu ifadeler kullanıldı: "Tatar ve Erdoğan, yayın yaptığı bölgenin askerden arındırılmış olarak nitelendirileceğini ve mülklerin Kıbrıs'ta kurdukları Komisyon aracılığıyla sahiplerine karakteristik olarak iade edileceğini belirttiler." 

Erdoğan'ın ve Tatar'ın açıklamalarını 'provakatif eylem' olarak tanımlayan gazete, Türk tarafının çözüm çabalarına rağmen, Güney Kıbrıs tarafının aldığı pozisyon nedeniyle Kıbrıs'ta tüm projenin başarısız olduğunu kabul etti.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

KATHİMERİNİ: ERDOĞAN 'KIBRISLI TÜRKLERİN DÜŞMANLARINI' HEDEF ALDI 

Yunan gazetesi Kathimerini ise Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bu açıklamaları ve Kapalı Maraş'ın açılması adımını kınayan bir açıklama yayınladı. Haberde şu kısımlara vurgu yapıldı:

"Erdoğan konuşmasında, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis de dahil olmak üzere 'Kıbrıslı Türklerin düşmanlarını' hedef aldı ve 'Bu kişiler Kıbrıs ile ilgili konuşmalar yapacak. Onları dinleyeceğiz ama ne dedikleri umurumuzda değil' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

'ONLARIN NASİHATİNİ ALMAYACAĞIZ'

"Türk Cumhurbaşkanı, Kıbrıs'ta 'iki devletli çözüm' çağrısını yinelerken, bu fikri reddeden Avrupa Birliği'ni sert bir dille eleştirdi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen bu ayın başlarında Lefkoşa'da, Kıbrıs'ın 2004 yılında katıldığı 27 üyeli bloğun böyle bir düzenlemeyi 'asla ve asla' kabul etmeyeceğini söyledi.

"Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü yaptığı konuşmada 'Onların nasihatini almayacağız… Yapmamız gereken neyse onu yapacağız' ifadelerini kullandı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading