Yandex Metrica

Paris kuşatması! Çiftçilerin isyan ateşi Fransa'yı rehin aldı: 18 kişi gözaltında

Paris kuşatması! Çiftçilerin isyan ateşi Fransa'yı rehin aldı: 18 kişi gözaltında

Almanya'da başlayan çiftçi protestoları Fransa'da isyan boyutuna ulaştı. Avrupa'nın birçok bölgesi yangın yerine dönerken, Fransız çiftçiler "Paris Kuşatması" eylemi ile gösterilerin odak noktası olan başkentin en büyük pazarı Rungis'i traktörlerle çevreledi. 18 kişinin gözaltına alındığı gösterilerde olaylar her geçen gün artarak devam ediyor. 

Dünya

21.02.2024, 19:30

Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya, Romanya, Polonya ve Belçika gibi birçok ülkede başlayan çiftçi eylemleri işçilerin traktörlü eylemleriyle birlikte zirve noktasına ulaştı. Son olarak Paris'in en büyük pazarı Rungis çevresinde trafik akışına engel olan 18 çiftçi gözaltına alındı.

Gazze Temas Grubu'ndan dünyaya çağrı: 'İsrail'e etkin yaptırımlar uygulanmalı' Gazze Temas Grubu'ndan dünyaya çağrı: 'İsrail'e etkin yaptırımlar uygulanmalı' Haberi Görüntüle

PARİS KUŞATMASI

Fransa'nın başkenti Paris'te günlerdir devam eden çiftçi protestoları başkentin en büyük pazarı olan Rungis pazarında zirveye ulaştı. "Paris Kuşatması" adı verilen gösterilerde birçok gösterici gözaltına alındı. Paris'in göbeğinde 234 hektarlık bir alana kurulu olan ve 12 binden fazla kişinin çalıştığı pazara her gün 8 bin tondan fazla ürün naklediliyor. Traktörleri ile "Paris'i kuşatma" eylemi düzenleyen çiftçiler, pazara ürün nakliyatını engellemeyi hedefliyor.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan tepki çeken açıklama: İsrail'in tam güvenlik elde etme hakkı var Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan tepki çeken açıklama: İsrail'in tam güvenlik... Haberi Görüntüle

18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Dünya basınında yer alan haber göre, ourgogne-Franche-Comte ve Grand-Est'den yola çıkan çiftçiler Rungis Pazarı'nın Paray-Vielle-Poste kapısına ulaştı. Çiftçiler pazarın girişini kapatmaya çalıştı. Söz konusu pazar çevresinde traktörleri ile trafiği engelleyen 18 çiftçi gözaltına alındı.

Fransızlar Karadeniz'e girebilir: Batı bloğu restleşmeye devam ediyor Fransızlar Karadeniz'e girebilir: Batı bloğu restleşmeye devam ediyor Haberi Görüntüle

ZIRHLI ARAÇLAR SEVK EDİLDİ

Ayrıca Fransa İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile Loiret ve Essonne bölgelerine güvenlik önlemlerini artırmak için zırhlı araçlar sevk edildi. Bu sabah itibarıyla ülkede 100'den fazla noktada trafiğin engellendiğini bildiren İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 10 binden fazla çiftçinin eylemde olduğunu belirtti.

Bir ve iki derken şimdi üçüncü uçak gemisi! Denizdeki yarış ilk hangi ülkeyi yakacak? Bir ve iki derken şimdi üçüncü uçak gemisi! Denizdeki yarış... Haberi Görüntüle

AVRUPA ALEV ALEV YANIYOR

Öte yandan Fransa'nın dışında İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan olmak üzere pek çok AB ülkesinde çiftçiler son dönemde uygulanan tarım politikalarına tepki gösteriyor. Avrupa Birliği tarım politikası, doğa restorasyon hedefleri desteklerin kesilmesini eleştiren çiftçiler kendilerinden kısılan paraların Ukrayna'ya aktarılmasından rahatsızlık duyuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading