Yandex Metrica
Reklam Görseli

Ölüme sürüklüyor! Fransa'da Macron ayaklanması! Rusya'ya karşı savaş delilik olur!

Ölüme sürüklüyor! Fransa'da Macron ayaklanması! Rusya'ya karşı savaş delilik olur!

Geçtiğimiz günlerde Macron'un Ukrayna'ya asker gönderebiliriz çıkışı Fransa'da infial yarattı. Fransız siyasetçiler Macron'a sert tepki göstererek, "Rusya'ya karşı savaş delilik olur" ifadesinde bulundu.

Dünya

07.04.2024, 00:39

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya asker gönderme ihtimalini göz ardı etmedikleri belirtmişti. Söz konusu açıklama sonrası Fransa'da siyasiler ayaklanırken, Macron'a karşı sert tepkiler geldi. 

Türkiye'nin İsrail kararı dünyada böyle yankılandı Türkiye'nin İsrail kararı dünyada böyle yankılandı Haberi Görüntüle

MACRON'A SERT TEPKİ

Macron'un söylemlerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN) lideri Marine Le Pen, Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme açıklamasının "vahametinin" farkında olunmasını istedi.

Paylaşımın devamında ise Le Pen, "Emmanuel Macron savaş liderliğini oynuyor ama pervasızca bahsettiği şey çocuklarımızın hayatları." ifadelerini kullandı.

Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Haberi Görüntüle

"RUSYA İLE SAVAŞ DELİLİK OLUR"

Öte yandan Macron'a bir başka eleştiri ise Solcu Boyun Eğmeyen Fransa Partisi (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon'dan geldi. Melenchon sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Macron'un açıklamalarının ülkeyi savaşa sürükleyeceğini, Rusya'ya karşı savaşın "delilik" olacağını kaydetti.

300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek 300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek Haberi Görüntüle

MACRON'UN TUTUMU SORUMSUZCA

Sosyal medya hesabından paylaşım yapmaya devam eden Melenchon, Fransa gibi nükleer güce sahip bir ülkenin büyük bir nükleer güç olan Rusya'ya karşı "saldırgan ve sözlü bir tırmandırma" hamlesi olarak değerlendirdiği açıklamanın "sorumsuz" bir hareket olduğunu belirtti. Ayrıca Melenchon, Ukrayna'da barışa ilişkin müzakerelerin yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak "Savaşa hayır" mesajı verdi.

Gazze için son uyarı: 3 gün içinde hastaneler hizmet dışı kalacak Gazze için son uyarı: 3 gün içinde hastaneler hizmet dışı... Haberi Görüntüle

"BU ÇOK CİDDİ BİR KARAR"

Macron'un açıklamalarına ilişkin bir başkan yorum ise Fransa Senatosu Başkanı Gerald Larcher'den geldi. Larcher, Ukrayna'ya asker gönderme ihtimaline ilişkin, "Bu nitelikte bir karar, Parlamentoya sunulmadan alınamayacak kadar ciddi bir karardır." dedi.

Amerika yanıyor: Gazze ateşi ABD'yi iç savaşa sürüklüyor: İşte dakika dakika son gelişmeler Amerika yanıyor: Gazze ateşi ABD'yi iç savaşa sürüklüyor: İşte dakika... Haberi Görüntüle

"KONU PARLAMENTO TAŞINMALI"

Konuya ilişkin açıklama yapan solcu LFI milletvekilleri Ukrayna Savaşı'nın ve asker gönderme ihtimalinin Parlamento'da ele alınmasını istedi. Bu gelişmeler üzerine Elysee Sarayı yayımladığı bir açıklama ile, hükümetten Ukrayna ile 16 Şubat 2024'te imzalanan ikili güvenlik anlaşmasına ve Ukrayna'daki duruma ilişkin Parlamento'da açıklama yapmasını ve bu konuya ilişkin bir müzakere yürütmesini istedi.

Biden, Netanyahu'yla telefonda görüştü: 'Refah'a kapsamlı saldırıya karşıyız' Biden, Netanyahu'yla telefonda görüştü: 'Refah'a kapsamlı saldırıya karşıyız' Haberi Görüntüle

MACRON NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde Fransa'nın başkenti Paris'te Ukrayna'ya destek konulu konferansın kapanışında konuşan Macron, Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullanmıştı Ayrıca Macron 2 yılı aşkın süredir Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'ya asker gönderme konusunda Avrupa ülkeleri arasında fikir birliğinin olmadığını ancak "Ukrayna'ya asker göndermek ihtimal dışı değil." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading