Yandex Metrica

Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz!

Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz!

ABD ile Avrupa yol ayrımında! Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte iplerin yavaş yavaş kopmaya başladığı Batı bloğundan sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Avrupa'nın 'hiçbir zaman ABD'nin kölesi olmadığını ve aynı zamanda dünyanın diğer bölgeleriyle nasıl konuşulacağını bildiğini göstermesi gerektiğini' söyledi.

Dünya

03.05.2024, 06:25

jeopolitik ve ekonomik zorluk karşısında "daha birleşik, egemen ve demokratik" bir Avrupa'nın kurulması çağrısında bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nde açıklamalarda bulundu.

Gazze İntifadası'nın batılı çocukları: Siyonizmin akademik kalelerini yıkılıyor Gazze İntifadası'nın batılı çocukları: Siyonizmin akademik kalelerini yıkılıyor Haberi Görüntüle

"AVRUPA ÖLÜMÜN KIYISINDA"

"Avrupa'mızın ölümlü olduğu ve ölebileceği konusunda net olmamız gerekiyor" diyen Macron, bloğun hayatta kalması için Avrupa'nın bir an önce adım atması gerekli ifadelerini kullandı.

Oyunun kurallarının değiştiğini ifade eden Macron, Avrupa'nin mevcut risklere karşı silahlanması gerektiğini ifade etti.

Güçlü Avrupa için hala çok yavaş olduklarını belirten Macron, "Hala çok yavaşız ve yeterince iddialı değiliz" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı uzun zamandır Avrupa Birliği'nin ABD ve Çin ile rekabet karşısında kendisini tutarlı bir jeopolitik blok olarak savunamadığını belirterek, "Avrupa'nın giderek yoksullaştığını" ifade etti.

Dev köprüyü Zafer Bayramı'nda havaya uçuracaklar: Herkes o tarihe kilitlendi Dev köprüyü Zafer Bayramı'nda havaya uçuracaklar: Herkes o tarihe kilitlendi Haberi Görüntüle

"AVRUPA ABD'NİN KÖLESİ DEĞİL"

Sözlerine devam eden Macron, "Eğer Çinliler ve Amerikalılar kritik sektörleri sübvanse ederek artık bu kurallara saygı göstermiyorlarsa, dünyada ticaret kurallarına saygı duyan tek kişi bizsek işe yaramaz" ifadelerini kullandı.

ABD'yi hedef alan Macron, "Avrupa'nın 'hiçbir zaman ABD'nin kölesi olmadığını ve aynı zamanda dünyanın diğer bölgeleriyle nasıl konuşulacağını bildiğini göstermesi gerektiğini' söyledi.

Fransız lider, birçok Avrupa ülkesinin savunmayı ABD'ye, enerjiyi Rusya'ya ve diğer konuları Çin'e devrettiğini söyledi.

Fransa cumhurbaşkanı,  Avrupa'nın Rus saldırganlığı karşısında füze savunma sistemlerinin güçlendirilmesi ve nükleer caydırıcılığın sürdürülmesi de dahil olmak üzere "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturması gerektiğini söyledi.

Askeri teçhizat alımında Avrupalı ​​tedarikçilere öncelik tanınması çağrısında bulundu.

Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır cayır yaktı Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır... Haberi Görüntüle

AVRUPA KUŞATILDI

Macron , Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına ve İran'ın nükleer silah geliştirme çabalarına işaret ederek Avrupa'nın "kuşatıldığını" söyledi .

"Avrupa'nın güvenliği için temel tehlike Ukrayna'daki savaştır, güvenliğimizin olmazsa olmazı Rusya'nın bu saldırı savaşını kazanamamasıdır." diye vurguladı.

Şubat ayında Macron, Paris'in gelecekte Ukrayna'ya kara birlikleri göndermeyi reddetmediğini öne sürdü . Buna yanıt olarak, başta Almanya olmak üzere birçok NATO müttefiki, asker göndermeyi planlamadıklarını vurguladı.

Macron Perşembe günü yaptığı konuşmada, AB'nin Ukrayna, Moldova ve Batı Balkanlar'ın "Avrupa ailesinin" bir parçası olduğunu ve sonunda bloğa katılacağını açıkça belirttiğini de söyledi . Yetkili, Brüksel'in aday ülkelere katılım için gerekli reformları uygulamalarına destek olmak üzere çalıştığını söyledi.

Fransa cumhurbaşkanı , göç ve iltica politikasına ilişkin bir reform paketine atıfta bulunarak , AB'nin "sınırlarının varlığını açıkça yeniden teyit etmeye başladığını" söyledi .

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading