Yandex Metrica
Reklam Görseli

MİT'ten Irak'ın kuzeyine nokta operasyon! PKK'nın gençlik yapılanması sorumlusu yok edildi

MİT'ten Irak'ın kuzeyine nokta operasyon! PKK'nın gençlik yapılanması sorumlusu yok edildi

Son dakika haberleri... Milli İstihbarat Teşkilatı, eli kanlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde gençlik yapılanması sorumlusu Gülsün Silgir'i, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de öldürdü.

Gündem

10.03.2024, 17:27

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın eli kanlı terör örgütleriyle olan kararlı ve etkin mücadelesi tüm hızıyla devam ederken kuzey Irak'ta nokta operasyon gerçekleştirildi ve MİT'in saha ajanları sözde gençlik yapılanması sorumlusu Gülsün Silgir'i yok etti.

MİT önce örgütün genç kadın topluluğu Komalen Jinen Civan Yürütme üyesi Gülsün Silgi’in güncel konumu ve faaliyetlerini tespit etti.

Eli kanlı terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içerisinde çok önemli bir konumda bulunan Gülsün Silgi’in Irak/Süleymaniye kırsalındaki Pencevin ilçesinde bulunduğu tespit edildi. Terörist SİLGİR, MİT tarafından sıkı takip altına alındı.

10 Mayıs (yarın) okul var mı? İş bırakma eylemi nedeniyle okullarda Cuma günü ders işlenecek mi? 10 Mayıs (yarın) okul var mı? İş bırakma eylemi nedeniyle... Haberi Görüntüle

SÜLEYMANİYE'DE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Operasyon için en uygun zamanda düğmeye basıldı. MİT, PKK/KCK’nın gençlik yapılanması sözde sorumlusu Sara Hogir Riha kod Gülsün Silgir’i Irak/Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.

Has not been selected ne demek? Green Card başvuru sonucu nasıl, nereden öğrenilir 2024? Has not been selected ne demek? Green Card başvuru sonucu... Haberi Görüntüle

PKK'NIN GENÇLİK SORUMLUSUYDU

Gülsün SİLGİR, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 1989 yılında doğdu. Mersin Üniversitesinde eğitim gördü. 2011’de Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) bünyesinde sivil itaatsizlik eylemlerine katıldı. Örgütün dağ kadrolarına unsur kazandırma suçundan dolayı 2012’de cezaevine girdi. Cezaevinden çıkmasının akabinde 2013’ün sonunda örgütün kırsal kadrolarına geçti. 2015 yılında Hakkari kırsalında faaliyet gösterdi. 2017’de ise Irak alanında tim komutanı olarak faaliyet yürüttü. 

2019 yılında örgütün gençlik birimi sözde sorumlularından oldu. Gençleri kandırarak örgüte kadro kazandırma faaliyetlerini organize etti. SİLGİR, 2021 yılından itibaren de Süleymaniye kırsalında faaliyet yürüttü. 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading