Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilyalı mevkidaşı ile görüştü! İşte iki liderin ele aldığı konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilyalı mevkidaşı ile görüştü! İşte iki liderin ele aldığı konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile telefonda görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Hamas'ın ateşkesi kabul etmesine rağmen İsrail'in saldırılarını ve katliamlarını artırarak sürdürdüğüne dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu noktada Filistin Devleti'nin tanınması ile ilgili girişimlerin desteklenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Gündem

20.05.2024, 04:40

Yoğun diplomasi trafiğine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile telefon görüşmesinde Hamas’ın ateşkesi kabul etmesine rağmen İsrail’in saldırılarını artırarak sürdürdüğünü söyledi.

Filistin Devleti’nin tanınması ile ilgili girişimlerin önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalıcı ateşkes ile bölgeye insani yardım çabalarının artırılması gerektiğini belirtti.

İkili görüşmede Türkiye ve Brezilya ikili ilişkileri ile küresel ve bölgesel konular ele alındı.

Okullar yarın tatil olacak mı? Öğretmenler yarın iş bırakıyor mu? MEB'den son dakika açıklaması Okullar yarın tatil olacak mı? Öğretmenler yarın iş bırakıyor mu?... Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 2022 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Ukrayna-Rusya arasında devam eden savaşı da yakından takip ettiğini, taraflara müzakereye dönerek hak ve hukuk temelinde adil bir barışın tesisine dair çalışmayı teklin ettiğini belirtti.

Devletin karşılamadığı ilaçlar neler? SGK'nın karşılamadığı ilaçlar Devletin karşılamadığı ilaçlar neler? SGK'nın karşılamadığı ilaçlar Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE, BREZİLYA HALKININ YANINDA"

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede,  Luiz Inacio Lula da Silva’ya, Brezilya’daki şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel ve toprak kaymalarında meydana gelen can kayıplarından dolayı üzüntüsünü ve taziye dileklerini iletti ve Türkiye’nin Brezilya halkının yanında olduğunu ifade etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading