Yandex Metrica

Sitede Ara

10 Mayıs (yarın) okul var mı? İş bırakma eylemi nedeniyle okullarda Cuma günü ders işlenecek mi?

10 Mayıs (yarın) okul var mı? İş bırakma eylemi nedeniyle okullarda Cuma günü ders işlenecek mi?

İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen vahşetin ardından öğretmen sendikaları iş bırakma kararı aldı. Bazı sendikalar 9 Mayıs Perşembe günü ilk ders iş bırakma eylemi yaparken bazı sendikalar ise 10 Mayıs Cuma günü (yarın) tüm gün iş bırakma eylemi yapma kararı aldı. Eğitimde şiddeti protesto etmek için alınan eylem kararının ardından öğreniler ve veliler ise 10 Mayıs (yarın) okul var mı? Okullarda Cuma günü ders işlenecek mi? Okula gelmeyenler yok yazılacak mı? gibi sorulara yanıt arıyor. Hemen hatırlatmakta fayda var 10 Mayıs'ta okullarda ders işlenip işlenmeyeceği konusunda sınıf öğretmenleri ve okul idarecileri ile irtibata geçmeniz öneriliyor. 

Gündem

16.05.2024, 01:02

İstanbul Eyüpsultan'da özel bir okulun müdürü Iraklı bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesi eğitim camiasını ayağa kaldırdı. Eğitimciler son günlerde yaşanan olayları protesto etmek için iş bırakma eylemi yapmaya karar verdi. Öğrenciler ve veliler ise okulların açık olup olmadığını merak ediyor. Hemen hatırlatmakta fayda var 10 Mayıs Cuma okulların açık olması bekleniyor. Öğrenciler ve veliler okullarda ders işlenip işlenmeyeceğini sınıf öğretmenleri ve okul idarecilerine sormasında fayda var. 

Göçmen kaçakçılığına KALKAN-21 darbesi: 12 kişi yakalandı Göçmen kaçakçılığına KALKAN-21 darbesi: 12 kişi yakalandı Haberi Görüntüle

10 MAYIS (YARIN) OKUL VAR MI?

10 Mayıs Cuma (yarın) bazı sendikalar iş bırakma eylemi aldı. Ancak okullar 10 Mayıs'ta açık olacak. Öğrencilerin okula gitmesine engel olacak bir durum yok. Sendikasız öğretmenlerin derslere girip girmeyeceği de belirsizliğini koruyor. 10 Mayıs'ta öğrencilere okul olması bekleniyor.  Ancak okullarda ders işlenip işlenmeyeceği yada yoklama alınıp alınmayacağı konusunda net bilgi için okul idarecilerinden bilgi alınması öneriliyor. 

Dilan Polat öldü mü, intihar mı etti? Dilan Polat son durumu ne? Dilan Polat öldü mü, intihar mı etti? Dilan Polat son... Haberi Görüntüle

10 MAYIS CUMA DERS İŞLENECEK Mİ?

10 Mayıs Cuma günü eyleme katılmayacak olan öğretmenler tarafından derslerin işlenmesine devam edilecek. 10 Mayıs'ta okula gelmeyenler yok yazılabilir. Devamsızlık sorunu olan öğrencilerin okullarındaki son durumu öğretmenlerine ve okul yöneticilerine sormasında fayda var. 

Koç Metalurji kaç lot verdi? #KOCMT bireysele kaç hisse düştü? Koç Metalurji kaç lot verdi? #KOCMT bireysele kaç hisse düştü? Haberi Görüntüle

HANGİ SENDİKALAR 10 MAYIS'TA İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAK?

Türk Eğitim Sen'den yapılan açıklamada "Perşembe günü ilk derse girmiyor ve tüm okullarımızda açıklamalarınızla ses yükselterek YETER ARTIK! diyoruz. Cuma günü tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim mudurlukileri önünde yapacagımız basın acıklamalarıyla OGRETMENE ŞİDDETE HAYIR diyoruz! Tüm meslektaşlarımızı sesimize destek olmaya ve bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere girmeye davet ediyoruz." denildi. 

Hürriyetçi Eğitim Sen de 10 Mayıs Cuma günü iş bırakma eylemi kararı aldığını açıkladı. Genel Başkan Levent Kuruoğlu "Hürriyetçi Eğitim Sen olarak her zaman iş bırakma eylem kararlarını tüm sendikalarla birlikte almak üzere çabamız olmuştur." denildi. 

Habere Tepki Ver

0

3

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Loading