Yandex Metrica
Reklam Görseli

Macron, Netanyahu ile görüştü: 'Gazze'deki insani durumun ve ölü sayısı kabul edilemez'

Macron, Netanyahu ile görüştü: 'Gazze'deki insani durumun ve ölü sayısı kabul edilemez'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, telefonda görüştüğü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Gazze'deki insani durumun ve ölü sayısının "kabul edilemez" olduğu aktararak İsrail'in Refah'a saldırı planına şiddetle karşı olduğunu iletti.

Dünya

23.02.2024, 11:45

Elysee Sarayı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Gazze'deki son durumun görüşüldüğü belirtilen açıklamada Macron'un Neyanyahu'ya Gazze'deki insani durumun ve ölü sayısının "kabul edilemez" olduğunu aktardığı ve İsrail'in Refah'a saldırı planına şiddetle karşı olduğunu ilettiği ifade edildi. Gazze'nin güneyine yapılacak olası saldırının buradaki insani felaketi daha da artıracağı ifade edilirken bölgeye sığınan insanların bir kez daha yerinden edilmesinin uluslararası insancıl hukuka aykırı olacağı belirtildi. Yapılan açıklamada bölgedeki gerginliğpin daha fazla artırılmadan bir an önce düşürülmesinin önemine işaret edilirken Gazze halkına yapılacak yardımların hatayi önem taşıdığı ve bu yardımların önündeki engellerin kaldırılması istendi. Açıklamada "acil insani yardım gerektiren bir durumundaki halka yeterli yardımların ulaşmamasının kabul edilemez olduğu" vurgulandı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk: İsrail müzakereleri Refah'ı işgal etmek için bir kılıf olarak kullanıyor Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk: İsrail müzakereleri Refah'ı işgal etmek... Haberi Görüntüle

ÜRDÜN'DEN GAZZE'YE YOL

Ürdün'den Gazze'ye doğrudan ulaşacak bir kara yolu açılması gerektiği, Fransa'nın bölgede iki devletli bir yapıyı desteklediği bildirildi. Macron'un acil ateşkes çağrısında bulunduğu belirtilen açıklamada Gazze’ye insani yardımın ulaşmasını ve sivil halkın güvende olacağını garanti altına alması gerektiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca Macron'un İsrail’in sömürgeci politikasını kınadığı kaydedilirken Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşimlerin kaldırılmasını ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinli sivillere yönelik şiddetinin son bulmasını istediği kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading