Yandex Metrica

'Kıbrıs Zafere Doğru' için geri sayım başladı

'Kıbrıs Zafere Doğru' için geri sayım başladı

Kıbrıslı Türklerin verdiği mücadeleyi televizyon ekranlarına taşıyan 'Kıbrıs Zafere Doğru' 15 Ekim'de yayınlanacak. Diziden yeni afişler paylaşıldı.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 18:06

Yayın hayatına Bir Zamanlar Kıbrıs ismiyle başlayan TRT1 tarihi dizisi, yeni sezonda "Kıbrıs Zafere Doğru" adıyla izleyici karşısına çıkmaya devam edecek. 15 Ekim'de seyirciyle buluşmaya hazırlanan diziden afiş paylaşıldı. Kıbrıs Zafere Doğru, "Erenköy Direnişi"ni ekrana getirecek. Kıbrıslı Türklerin verdiği çetin mücadele çarpıcı bir şekilde ekranlara yansıyacak.

Başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Devrim Saltoğlu ve Gülper Özdemir'in paylaştığı dizinin çekimleri Kıbrıs'ta devam ediyor. Makaryos tarafından adadan sürgün edilen ve Kıbrıs'a alınmayan Rauf Denktaş'ın, TMT'nin bayraktarı komutan Ali Rıza Vuruşkan ile gizlice adaya girmesi anlatılacak.

Kıbrıs Zafere Doğru aynı zamanda Kemal Dereli, Derviş, Ankaralı ve nişanlısı Ayşe'nin yaşadıklarını ve 713 kişiden oluşan mücahit topluluğunun mücadelesine de yer verecek. Rum tarafını bombalayan Türkiye'nin ilk hava şehidi Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in kahramanlık hikayesi de ekrana gelecek.

Osman Taşçı ve Barış Erçetin'in senaryosunu üstlendiği, Emre Özdür ve Başar Başaran'ın senaryosuna imza attığı "Kıbrıs Zafere Doğru", 15 Ekim saat 20.00'de TRT1'de yayınlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading