Yandex Metrica

Sitede Ara

Kredi kartınızdan 1500 TL ödeme gerçekleşti! Bu SMS'i alanlar dikkat: Hemen Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun

Milyonlarca kredi kartı kullancısına soğuk duş! Bankalar kredi kartı aidatlarına yüzde 70'lik fahiş bir artışa gitti. Bazı kredi kartı aidatları 1.500 TL'ye kadar çıktı. Peki bu kredi kartı aidatlarını ödemek zorunlu mu? Konuya ilişkin açıklama Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük'den geldi.

Ekonomi

28.02.2024, 05:41

Bankalar ve vatandaşlar arasındaki yeni krizin adı: Fahiş kredi kartı adidatları! Kredi kartı aidatlarında yüzde 70 oranında bir artışa giden bankaların fahiş zam oranı vatandaşları isyan ettirdi. Konuya ilişkin  Tüketici Hakem Heyetleri ve tüketici derneklerine binlerde şikayet yağarken, yılda bir kez alınan kredi kartı aidatlarının 1.500 TL'ye kadar yükseldiği görüldü. 

O bankadan ilaç gibi gelecek fırsat: 100 Bin TL kredi başvurusunda bulunanlar dikkat! Başvuru sürecini iyi takip edin yoksa... O bankadan ilaç gibi gelecek fırsat: 100 Bin TL kredi... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI AİDATLARINA YÜZDE 70 ZAM

Söz konusu duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, "Bu yıl genellikle özel bankalar kredi kartı aidatlarına yüzde 50 ila 70 zam yaptılar. Türkiye'de 103 milyon aktif kredi kartı var. Bu kartlara bu yıl 30 milyar TL'yi aşan bir aidat yansıtılacak" ifadelerini kullandı. 

Sıfır faizli evlilik kredisi ne zaman yatacak? 150 bin TL ne zaman ödenecek? Sıfır faizli evlilik kredisi ne zaman yatacak? 150 bin TL... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI AİDATI YASAL MI?

Öte yandan kredi kartlarından yıllık aidat adı altında ücret alınması 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince çıkarılan ve 3 Ekim 2014 tarihinde yayımlanan "Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Yönetmelik" hükümleri gereğince yasal hale getirilmişti.

İslam Memiş kırmızı çizgi o rakam diyerek duyurdu: Altın fiyatları o rakama düşerse dikkat İslam Memiş kırmızı çizgi o rakam diyerek duyurdu: Altın fiyatları... Haberi Görüntüle

AİDATSIZ KREDİ KARTI

Sözlerine devam eden Türkiye'de aktif halde kullanılan 103 milyon kredi kartı olduğu hatırlatarak, "Burada bankalar lehine çok büyük bir ekonomik büyüklük oluşuyor. Şu anda banka aidatları 400 ila 1500 TL değişkenlik gösteriyor. Özellikle özel bankalar aidatlara bu yıl yüzde 50 ila 70 arasında zam yansıttı. Yani makul ücret şartını gözardı ettiler" şeklinde konuştu.

"Aidatsız kredi kartlarını düştüğümüzde bu yıl vatandaşa 30 milyar TL'yi aşkın bir aidat çıkarılacak" diyen Küçük, "Bize gelen şikayetlerinde 3'te 1'ini kart aidatı şikayetleri oluşturuyor. Bu aidatların tümüyle kaldırılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading