Yandex Metrica

Sıfır faizli evlilik kredisi ne zaman yatacak? 150 bin TL ne zaman ödenecek?

Sıfır faizli evlilik kredisi ne zaman yatacak? 150 bin TL ne zaman ödenecek?

Dünya evine girmenin planını yapan binlerce çift geçtiğimiz aylarda yasalaşan sıfır faizli evlilik kredisine başvuruda bulundu. Başvuruları kabul edilenler 150 bin TL sıfır faizili evlilik kredisi ile düğün masraflarını karşılamak için sabırsızlanıyor. Sıfır faizli evlilik kredisi ne zaman yatacak? 150 bin TL ne zaman ödenecek? sorularına yanıt ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan yanıt geldi.  

Ekonomi

09.05.2024, 10:27

Evlilik kredisi evlenme arifesinde olan binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. İktiyaç kredi faizlerinin zirve yaptığı şu günlerde sıfır faizli 48 ay vadeli 150 bin TL evlilik kredisi pek çok çift için adeta ilaç oldu. Evlilik kredisi için başvurularını tamamlayan ve başvuruları kabul edilenler ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyordu. Beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi. İşte evlilik kredisinin hesaplara yatacağı tarih...

Ne gram, çeyrek en çok o kazandıracak: Yatırım yapmak isteyenler kapış kapış alıyor Ne gram, çeyrek en çok o kazandıracak: Yatırım yapmak isteyenler... Haberi Görüntüle

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN YATACAK?

48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredilerinin hesaplara yatacağı tarih heyecanla bekleniyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş  Türkiye ile Macaristan'ın Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklaşımlar Paneli'nde kredilerin hesaplara yatacağı tarihi paylaştı. Göktaş açıklmasında kredinin Mayıs ayında yatacağını duyurdu. 

Milyonlarca emekli Temmuz zammına odaklandı! Emekli zammı için yeni ipuçları ortaya çıktı: 10,13 ve 17 bin maaş alanlar... Milyonlarca emekli Temmuz zammına odaklandı! Emekli zammı için yeni ipuçları... Haberi Görüntüle

FAİZSİZ 150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ MAYIS AYININ KAÇINDA YATAR?

Evlilik kredisinin Mayıs ayı içinde yatacağı açıklandı ancak gün verilmedi. İlerleyen günlerde konuya dair daha detaylı bir açıklama yapılaması bekleniyor. Bakan Göktaş açıklamasında "Gençlerimizin aile kurmalarını desteklemek ve onları her türlü sosyal riske karşı korumak için Aile ve Gençlik Fonunu kurduk. Bu fonla genç çiftlerimize faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Bu vesileyle Mayıs ayı içerisinde başvuruları kabul edilen gençlerimizle ödemeleri yapacağımızın müjdesini de paylaşmak istiyorum." dedi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü zamlı ücreti ne kadar oldu 2024? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü zamlı ücreti ne kadar oldu 2024? Haberi Görüntüle

EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLİR?

Faizsiz evlilik kredisi öncelikle ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek. 18 ile 29 yaş aralığında olanlar bu krediden yararlanacak. Kredi sadece deprem bölgesinde verilecek. Adıyaman, Gaziantep (Sadece İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri için ilk etapta evlilik kredisi verilecek. 

SSK ve BağKur'dan emekli olmak isteyen vatandaşlar dikkat! Bunları yapanların emeklilikleri yandı! SSK ve BağKur'dan emekli olmak isteyen vatandaşlar dikkat! Bunları yapanların... Haberi Görüntüle

150 BİN TL FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

15 Şubat Perşembe 2024 itibarıyla evlilik kredisi başvuruları başladı. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Gökyüzünde rekor var! Türkiye sıcak hava balonculuğunda zirvede Gökyüzünde rekor var! Türkiye sıcak hava balonculuğunda zirvede Haberi Görüntüle

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. 

Depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak gerekiyor. ( Diyarbakır, Hatay, Adana, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis) 

Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmama şartı aranıyor. 

Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak gerekiyor. 

Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek şartı aranıyor. 

Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading