Yandex Metrica

Kıyamet enkazı sular altına gömüldü: İngiltere acil kod verdi: 'Patlarsa tsunami olacak'

Kıyamet enkazı sular altına gömüldü: İngiltere acil kod verdi: 'Patlarsa tsunami olacak'

İkinci Dünya Savaşı’nda Fransa’ya gidecek ikmal konvoyuna katılmak için yaklaşık 1,5 ton mühimmat yüküyle demir alan kargo gemisi karaya oturdu ve bir süre sonra iki parçaya bölünerek battı. Fakat o geminin hikayesi orada bitmedi, tehlike günümüze kadar sıçradı. Söz konusu gemiye ilişkin acil kod uyarısı veren İngiltere Savunma Bakanlığı, "Kıyamet enkazı patlarsa tsunami olacak" ifadelerini kullandı.

Dünya

16.02.2024, 23:30

İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru inşasına başlanan SS Richard Montgomery kargo gemisi tarihler 15 Haziran 1943'ü gösterdiğinde denize indirildi. Göreve başladıktan kısa süre sonra Ağustos 1944'te Fransa’ya gidecek ikmal konvoyuna katılmak için yaklaşık bir buçuk ton mühimmat yüküyle Thames Nehri’nin girişinde demir atan SS Richard Montgomery, bekleme yaptığı bölgede karaya oturdu ve bir süre sonra iki parçaya bölünerek battı.

4 Avrupa ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: İsrail'e karşı diplomatik zafer 4 Avrupa ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: İsrail'e karşı diplomatik zafer Haberi Görüntüle

YASAK BÖLGE İLAN EDİLDİ

1944'de batmasına rağmen hala günümüzde en büyük küresel tehlike olarak görülen SS Richard Montgomery korku saçmaya devam ediyor. Yaklaşık 12 metre derinlikte bulunan ve direkleri su üstünde durmaya devam eden geminin etrafı, geminin mühimmat yüklü olması sebebiyle tehlikeli ve yasak bölge ilan edilmiş olsa da SS Richard Montgomery, o günden sonra kaderine terk edildi. Ancak mühimmat yüklü gemi, yarattığı riskler sebebiyle şimdi tekrar gündemde.

Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü: Refah planını tüm dünyaya ilan etti Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü: Refah planını tüm dünyaya ilan etti Haberi Görüntüle

KİTLESEL HASARA NEDEN OLABİLİR

2021 yapılan çalışmada Thames Nehri’nde derin olmayan bir noktada bulunan batığın tuzlu su etkisiyle tahmin edilenden daha hızlı şekilde bozulmaya başladığı belirten İngiltere Savunma Bakanlığı, bu durumun gemide bulunan bir buçuk ton mühimmatı tetikleyerek kitlesel hasara ve can kayıplarına yol açabileceği uyarısı yapıldı.

İslamofobi her yerde: GKRY'deki Osmanlı mirası cami tahrip edildi İslamofobi her yerde: GKRY'deki Osmanlı mirası cami tahrip edildi Haberi Görüntüle

ACİL KOD VERİLDİ

Söz konusu enkaz çevresinde çalışmalar yapan deniz adamlar, gemide meydana gelen korozyonun beklenenden daha hızlı geliştiği sonucuna ulaştı. Uzmanlar bu durumun su üstünde bulunan direkleri gemide bulunan mühimmatın üzerine düşürmesinin olası bir patlamayı tetikleyeceğinden endişe duyarak, batığın acil olarak çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Prens Laurent, Türkiye'nin savunma sanayisini öve öve bitiremedi: Avrupa'nın Türklerden öğreneceği çok şey var Prens Laurent, Türkiye'nin savunma sanayisini öve öve bitiremedi: Avrupa'nın Türklerden... Haberi Görüntüle

"PATLARSA TSUNAMİ OLACAK"

Batık yakınlarında bulunan yerleşimlerde petrol ve gaz tesislerinin de olası bir patlamada risk altında olduğunu belirten İngiltere Savunma Bakanlığı olası bir patlamanın nehir girişinde tsunami etkisi yaratıp sahil kesimindeki yerleşimlere de zarar verebileceğini bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading