Yandex Metrica

Zehra Zümrüt Selçuk kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Zehra Zümrüt Selçuk kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Eski Ali, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Kimdir

28.03.2024, 16:25

66. Hükümette 2021 yılının Nisan ayına kadar Ali, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapan Zehra Zümrüt Selçuk’un hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Zehra Zümrüt Selçuk kimdir, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK KİMDİR? 

1979 yılında Ordu’da dünyaya gözlerini açan Zehra Zümrüt Selçuk, ilk ve ortaöğrenimlerini Siirt, İzmir ve Giresun’da tamamlamıştır. Lise eğitimini ise Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde 1966 yılında tamamlayan Selçuk, ardından lisans eğitimine Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlayarak Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuştur. 

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK’UN AKADEMİK KARİYERİ 

Daha sonra akademik kariyerine Amerika’da devam eden Zehra Zümrüt Selçuk, Michigan Üniversitesi’nde Ekonomi alanında doktora programına başlamış ve Teksas Üniversitesi’nde ise İşletme alanında doktorasına devam ederken, aynı üniversitenin Muhasebe ve Enformasyon Yönetimi alanında da yüksek lisansını yapmıştır. 

2003 yılında Teksas Üniversitesi’nde araştırma asistanı olarak göreve başlayan Selçuk, 2007 yılına kadar bu görevine devam etmiş ve ardından İslam İşbirliği Teşkilatına bağlı SESRIC’te araştırmacı olarak görev yapmıştır. Zehra Zümrüt Selçuk, SESRIC’te halen İstatistik ve Enformasyon Direktörü olarak görev yapmaktadır. 

Zehra_Zümrüt_Selçuk_kimdir

Ayrıca Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) Ankara Temsilciliği ve Denetleme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Selçuk’un, aynı zamanda Satrançla Büyüyorum Derneği’nin Yönetim Kurulu, Kadın Birliği Platformu Üyeliği ve Bilkent Üniversitesi Mezunları Derneği Üyeliği bulunmaktadır.   

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK’UN BAKANLIK DÖNEMİ 

9 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Zehra Zümrüt Selçuk, 21 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşen değişiklikle görevini yeni Bakan Derya Yanık’a devretmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading