Yandex Metrica

Yeşiller Partisinin Başbakan adayı Annalena Baerbock kimdir, kaç yaşında?

Yeşiller Partisinin Başbakan adayı Annalena Baerbock kimdir, kaç yaşında?

Almanya’da Yeşiller Partisinin kadın başbakan adayı Annalena Bearbock kimdir, kaç yaşında? İşte Annalena Bearbock’un hayatı ve biyografisi.

Kimdir

01.04.2024, 03:07

Almanya’da 26 Eylül tarihinde gerçekleşecek seçimlerde Yeşiller Partisi’nin Başbakan adayı olan ve 1949 yılı seçimlerinden itibaren Almanya’da Angela Merkel’den sonra ikinci kez kadın başbakan adayı gösterilen Annalena Baerbock’un hayatına ve siyasi kariyerine dair merak edilen tüm detayları sizler için derledik. Peki Annalena Baerbock kimdir, kaç yaşında? İşte Almanya Yeşiller Partisi’nin Başbakan adayı Annalena Baerbock’un hayatına dair merak edilen tüm ayrıntılar... 

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

ANNALENA BAERBOCK KİMDİR?

15 Aralık 1980 tarihinde Almanya’nın Hannover kentinde dünyaya gelen tam adıyla Annalena Charlotte Alma Baerbock, genç yaşlarından itibaren trampolin jimnastikçisi olarak Alman şampiyonalarına katılmıştır.  Lisans eğitimini Hamburg Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Hukuku Bölümü’nde 2004 yılında tamamlayan Baerbock, ardından lisansüstü eğitimine devam ederek 2005 yılında Londra Ekonomi Okulu (LSE) Uluslararası Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. Aynı yıl İngiliz Uluslararası ve Karşılaştırmalı Hukuk Enstitüsü'nde (BIICL) ise staj yapan Annalena Baerbock, daha sonra Berlin Özgür Üniversitesi’nde yazmaya başladığı “Doğal Afetler ve İnsani Yardım” konulu doktora tezini tamamlayamamıştır. 

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

ANNALENA BAERBOCK’UN SİYASİ KARİYERİ 

2005 yılında Yeşiller Partisine üye olan Baerbock, 2008-2009 yılları arasında Partisinin Federal Meclis Grubu'nda uzman olarak Dış ve Güvenlik Politikaları alanında çalışmıştır. 

Annalena_Baerbock_kimdir

Ardından 2009-2013 yılları arasında mensubu olduğu Yeşiller Partisinin Brandenburg Eyalet Teşkilatı Başkanlığını yapan Annalena Baerbock, 2013 yılında gerçekleşen seçimlerde ise Bradenburg Federal Meclisine milletvekili seçilmiştir.  

27 Ocak 2018 tarihinde ise Yeşiller Partisinin Eş Genel Başkanlığına seçilen Baerbock, 2019 yılında bu görevine tekrar seçilmiştir. 

Annalena Baerbock, 6 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşecek seçimlerde Eş Başkanlığını yürüttüğü Yeşiller Partisinden Almanya Şansölyeliğine aday gösterilmiştir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading