Yandex Metrica

Angela Merkel kimdir? Angela Merkel’in Hayatı ve Biyografisi

Angela Merkel kimdir? Angela Merkel’in Hayatı ve Biyografisi

Almanya Şansölyesi Angela Merkel kimdir? Angela Merkel kaç yaşında, evli mi, çocuğu var mı?

Politika

27.03.2024, 15:03

2005 yılından beri Almanya Başkanı olarak görevine devam eden Angela Merkel’in hayatını ve biyografisini sizler için derledik. Peki Angela Merkel kimdir? 

İşte Alman Şansölyesi Angela Merkel’in hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

ANGELA MERKEL KİMDİR? 

17 Haziran 1954 tarihinde Almanya’nın Hamburg şehrinde dünyaya gelen tam adıyla Angela Dorothea Merkel, Lutheran mezhebine mensup papaz bir babanın ve öğretmen bir annenin kızıdır. Templin’de eğitim hayatına devam Merkel, 1973 yılında başladığı Leipzig Üniversitesi'nde 1978 yılında Fizik alanında lisans eğitimini tamamlamış ve ardından 1978 yılında başladığı Berlin-Adlershof Bilimler Akademisi Fizik Kimya Merkezi Enstitüsü'nde ise doktora unvanını alarak mezun olmuştur. Daha sonra kuantum kimyası üzerine araştırmacı olarak çalışmış ve çeşitli makaleler yazmıştır. 

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

ANGELA MERKEL’İN SİYASİ KARİYERİ 

Siyasi kariyerine 1989 yılında Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonra başlayan Angela Merkel, Demokratischer Aufbruch Partisi'ne girmiş ve 1990 yılında Doğu Almanya Cumhuriyeti'nin son hükümetinde sözcülük yapmıştır. 

Aynı yıl Hristiyan Demokrat Parti'ye (CDU) giren Angela Merkel, gerçekleşen ilk genel Almanya seçimlerinde ise Federal Alman Meclisi'ne seçilmiştir. Ardından Kadın ve Gençlik Bakanı olarak kabinede görev almıştır. 

Angela_Merkel_kimdir

1991 ve 1998 yılları arasında ise partisinin Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve iki kez bakanlık görevini üstlenen Merkel, 1998 yılında da partisinin Genel Sekreterliğine seçilmiştir. 

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

ANGELA MERKEL NE ZAMAN BAŞBAKAN OLDU? 

2005 yılında Almanya Başbakanlığına adaylığını açıklayan Angela Merkel, 18 Eylül 2005 tarihinde gerçekleşen seçimlerle Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile bir koalisyon hükümeti kurarak Başbakan olmuştur. 22 Kasım 2005 tarihinde görevi onaylanan Merkel, Almanya tarihinin hem Doğu Almanyalı hem en genç hem de ilk kadın başbakanı olmuştur. 

2009 yılında yeniden Almanya başbakanı seçilen Angela Merkel, bu defa FDP ile bir koalisyon hükümeti kurmuştur.  

Ekim 2018 tarihinde parti liderliğini ve siyaseti bırakacağını açıklayan Merkel, şansölye (Almanya Başbakanlığı) olarak son döneminin olduğunu ve şansölyelik görevini 2021 yılına kadar sürdürmek istediğini ifade etmiştir.  

Almanya Şansölyeliği görevine halen devam etmekte olan Angela Merkel, 1998 yılında Joachim Sauer ile evlenmiştir ve hiç çocuğu yoktur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading