Yandex Metrica

İbrahim Erkal kimdir? İbrahim Erkal ne zaman ve neden öldü? İbrahim Erkal şarkıları

İbrahim Erkal kimdir? İbrahim Erkal ne zaman ve neden öldü? İbrahim Erkal şarkıları

Şarkılarıyla gönüllere taht kuran usta sanatçı İbrahim Erkal, vefatının 5. yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından anılıyor. İbrahim Erkal kimdir, ne zaman ve neden öldü? sorularının yanıtı araştırılıyor. Peki İbrahim Erkal kimdir? İşte İbrahim Erkal hayatı ve şarkıları...

Kimdir

23.01.2024, 19:15

Şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu İbrahim Erkal'ın bugün vefatının 5. yıldönümü. Usta sanatçı, ölüm yıldönümünde ailesi ve hayranları tarafından anılıyor. Sanatçının eşi Filiz Erkal da şarkıcının vefat yıldönümünde Instagram hesabından paylaşımlarda bulunuyor. Peki İbrahim Erkal kimdir? İbrahim Erkal ne zaman, nasıl öldü? İşte İbrahim Erkal'ın hayatı ve şarkıları...

Reynmen'in sevgilisi kim? Reynmen evleniyor mu? Reynmen kime evlenme teklifi etti? Reynmen'in sevgilisi kim? Reynmen evleniyor mu? Reynmen kime evlenme teklifi... Haberi Görüntüle

İBRAHİM ERKAL KİMDİR?

10 Ekim 1966 yılında Erzurum Narman'da dünyaya geldi. Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu olan İbrahim Erkal, altı kardeşten en büyüğüdür. Müziğe ilkokul yıllarında ilgi duymaya başlamış ve bağlama, flüt, mandolin gibi enstrümanları kendi kendine çalmaya başlamıştır. Lise mezuniyetinden sonra Musa Eroğlu Müzik Eğitim Merkezi binasında solfej ve nota dersleri almıştır.

Ankara'da çeşitli mekanlarda sahne alan Erkal, 1988 yılında askerliğini bitirdikten sonra Erzurum'a dönmüştür. Daha sonra tekrar İstanbul'a dönen Erkal, bir yandan garsonluk yaparken bir yandan da Telden Dile Müzik Merkezinde eğitimini sürdürmüştür.

1984 yılında İbrahim Güzelses ismiyle "Erzurum Türküleri" albümünü çıkarmış fakat çıkış yakalayamamıştır. Daha sonra kendi albümüyle çıkaracağı albümün şarkılarını yazmaya başlamıştır. 1992 yılında arkadaşları ile albümünü yapmış fakat eserlerini birçok plakçıya dinletmesine rağmen olumlu geri dönüş alamamıştır.

Erzurum'a dönme kararı alan Erkal, bir tesadüf sonucu İskender Ulus'la tanışmıştır. 1994 yılında Ulus Müzik etiketiyle "Tutku" albümünü çıkarmıştır. Aynı yıl Galatasaray için yaptığı "Ölümüne Cim Bom" isimli albümüyle sesini duyurmuştur.

"Unutmayacağım" şarkısıyla beğeni toplayan şarkıcı, "Canısı" şarkısıyla adını geniş kitlelere duyurmuştur. Bu başarının ardından 1997 yılında "Canısı" isimli dizide Emine Ün ile birlikte rol almıştır.

Erkal, Şubat 2017 tarihinde Ömrüm isimli albümünü piyasaya sürmüş ve 'Ömrüm' isimli şarkısıyla büyük beğeni toplamıştır. Albümü çıktıktan iki ay sonra ise hayatını kaybetti.

Acun Ilıcalı'nın amcası kimdir, kaç yaşında? Gürbüz Ilıcalı neden öldü? Acun Ilıcalı'nın amcası kimdir, kaç yaşında? Gürbüz Ilıcalı neden öldü? Haberi Görüntüle

İBRAHİM ERKAL NE ZAMAN VE NEDEN ÖLDÜ?

12 Nisan 2017 tarihinde tansiyonunun düşmesi sonucunda evinin otoparkında düşüp kafasını yere vurması sonucu beyin kanaması geçirdi. Hastaneye kaldırılan sanatçı, yoğun bakımda tedavi altına alındı. 9 Mayıs'ta Erkal'ın beyin ölümünün gerçekleştiği, kalp ve diğer organlarının fonskiyonlarının ise yaşam destek ünitesine bağlı olarak devam ettiği bildirilmişti.

Usta isim, 11 Mayıs 2017 yılında tedavi gördüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 50 yaşında hayata veda etti. Erkal, 13 Mayıs 2017 tarihinde Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Hülya Koçyiğit'in damadı kimdir? Ender Alkoçlar kimdir? Hülya Koçyiğit'in damadı battı mı, neden battı? Hülya Koçyiğit'in damadı kimdir? Ender Alkoçlar kimdir? Hülya Koçyiğit'in damadı... Haberi Görüntüle

İBRAHİM ERKAL ALBÜMLERİ VE ŞARKILARI

İbrahim Erkal, "Canısı", "Sen Aldırma", "Unutmayacağım", "Sevme", "De Get Yalan Dünya", "Erzurum'a Gel", "Yalnızım", "Sırılsıklam" gibi şarkılarıyla biliniyor.

İşte İbrahim Erkal'ın albümleri...

  • Tutku (1994)
  • Sıra Bende/Aklımdasın (1995)
  • Gönlünüze Talibim (1996)
  • Sırılsıklam (1998)
  • De Get Yalan Dünya (2000)
  • Su Gibi (2001)
  • Aşknâme (2002)
  • Gönül Limanı (2004)
  • Yüreğinden Öpüyorum/Gülüm (2006)
  • Aranağme (2008)
  • Burnumda Tütüyorsun (2011)
  • Nefes 1 (2015)
  • Ömrüm (2017)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading