Yandex Metrica

Kahire'de ateşkes zirvesi! Taraflar Mısır'a geldi: Müzakereler tekrar başlıyor

Kahire'de ateşkes zirvesi! Taraflar Mısır'a geldi: Müzakereler tekrar başlıyor

Barbar İsrail'in tam 150 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de Ramazan'dan önce ateşkesin sağlanmasına yönelik müzakerelere katılacak tarafların Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştığı aktarıldı. Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün yaptığı konuşmada, ateşkes görüşmelerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini aktarmıştı.

Dünya

18.04.2024, 23:45

Gazze'de gerçekleşmesi beklenen ateşkese ilişkin son gelişmeleri paylaşan Mısır'ın "El-Kahire el-İhbariye" televizyonu, Hamas, Katar ve ABD'den heyetlerin Kahire'ye geldiğini duyurdu.

ABD'de Cumhuriyetçi validen akıl almaz Filistin alerjisi: Antisemitik olduğu gerekçesiyle karpuz dilimi satışını yasakladı ABD'de Cumhuriyetçi validen akıl almaz Filistin alerjisi: Antisemitik olduğu gerekçesiyle... Haberi Görüntüle

RAMAZAN'DAN ÖNCE ATEŞKES

Konuya ilişkin açıklama yapan üst düzey Mısırlı bir yetkili, dün, ramazan ayı öncesinde Gazze'de ateşkes ilan edilmesine yönelik müzakerelerde "ilerleme" olduğunu belirtti. Adı açıklanmayan üst düzey Mısırlı bir yetkili, Mısır'ın ramazan ayından önce ateşkes anlaşmasına varılması için yoğun çaba gösterdiğini belirtmişti.

İsrail'e yaptırımlar başladı: ABD, mühimmat desteğini kesti! İsrail'e yaptırımlar başladı: ABD, mühimmat desteğini kesti! Haberi Görüntüle

"ADİL BİR ANLAŞMA İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Filistinli masumlar için Mısır'ın elinden geleni yaptığını belirten yetkili, "Ateşkes müzakerelerinde gözle görülür ilerleme var ve adil bir anlaşmaya varmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz' ABD'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz' Haberi Görüntüle

PARİS'TE DÜZENLENEN ATEŞKES GÖRÜŞMESİ

Öte yandan 24 Şubat'ta Fransa'nın başkenti Paris'te sona gören ateşkes görüşmelerinde, Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, CIA Direktörü William (Bill) Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyetinin katılımıyla düzenlenmişti. 

Gazze'deki ateşkes sürecini ağırdan alan işgal hükümeti ise baskılara dayanamayarak, müzakerelere devam edilmesi için Katar'ın başkenti Doha'ya "düşük seviyeli bir heyet gönderilmesini" kararlaştırmıştı.

Son dakika: Haniye'den ateşkes açıklaması: Hamas kapsamlı bir ateşkese ulaşma konusunda istekli Son dakika: Haniye'den ateşkes açıklaması: Hamas kapsamlı bir ateşkese ulaşma... Haberi Görüntüle

SİVİLLERİN TAHLİYE PLANI

İsrail'in savaş kabinesinde alınan heyet kararı sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentine saldırı ve buradaki sivillerin tahliye planlarını onaylamak için hafta başı kabineyi toplayacağını belirtmişti.

İsrail doğruladı! Kassam Tugayları işgalci askerleri roketlerle vurdu: Ölü ve yaralılar var İsrail doğruladı! Kassam Tugayları işgalci askerleri roketlerle vurdu: Ölü ve... Haberi Görüntüle

HAKAN FİDAN'DAN GAZZE VURGUSU

Öte yandan bugün 3. Antalya Diplomasi Forumu'nun kapanış töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Ramazan'dan önce bir ateşkese ulaşılması konusunda ciddi bir arzu ve çaba var." ifadelerini kullandı.  

Sözlerine devam eden Fidan, "Gazze'deki süren zulmün durdurulması neredeyse forumun merkezine oturdu. Diplomasinin bütün imkanlarını kullandık. Yaptığımız görüşmelerde taraflar arasında devam eden ateşkese yönelik görüşmelerin devam ettiğini ifade edebilirim." dedi.

"Ramazan'dan önce ateşkese ulaşılması konusunda çok ciddi arzu ve çaba var." diyen Fidan, "Artık uluslararası toplumun yerleşik uygulamalarını bir kenara bırakıp tek taraflı adım atılması gerektiğini dile getirenler var bunu destekliyoruz." şeklinde konuştu.

270.000 bin gizli belge casusların eline geçti: Gölge bakan sessizliğini bozdu 270.000 bin gizli belge casusların eline geçti: Gölge bakan sessizliğini... Haberi Görüntüle

"24 SAAT İÇİNDE ATEŞKES"

Ayrıca Hamas'ın üst düzey yetkililerinden bir isim isim İsrail'in talepleri kabul etmesi halinde Gazze'de ateşkesin 24 ila 48 saat içerisinde mümkün olabileceğini açıkladı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading