Yandex Metrica

Son dakika: Haniye'den ateşkes açıklaması: Hamas kapsamlı bir ateşkese ulaşma konusunda istekli

Son dakika: Haniye'den ateşkes açıklaması: Hamas kapsamlı bir ateşkese ulaşma konusunda istekli

Hamas lideri İsmail Haniye, grubun İsrail'in “saldırganlığını” sona erdirecek, İsrail'in Gazze'den çekilmesini garanti altına alacak ve ciddi bir esir takası anlaşması imzalayacak kapsamlı bir ateşkese ulaşma konusunda istekli olduğunu söyledi.

Dünya

14.05.2024, 09:23

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları devam ederken Hamas siyasi  büro başkanı İsmail Haniye'den "ateşkes" açıklaması geldi.

Al Jazeera'da yer alan habere göre Haniye, İsrail'in "saldırganlığını" sona erdirecek, İsrail'in Gazze'den çekilmesini garanti altına alacak ve ciddi bir esir takası anlaşması sağlayacak kapsamlı bir ateşkese ulaşma konusunda istekli olduğunu söyledi.

Haniye, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu "saldırganlığın devam etmesi ve çatışma çemberinin genişlemesi, arabulucular ve çeşitli taraflar aracılığıyla gösterilen çabaların sabote edilmesi" ile suçladı.

Paşinyan zorda: Ermeni Kilisesi başbakanın istifasını istedi Paşinyan zorda: Ermeni Kilisesi başbakanın istifasını istedi Haberi Görüntüle

"SALDIRILAR SÜRECEK"

Times Of Israel gazetesi açıklamalarda bulunan bir İsrailli yetkili, Tel Aviv yönetiminin esir takası anlaşmasının bir parçası olarak hiçbir şekilde Gazze’deki saldırıları sonlandırmayı kabul etmeyeceğini söylemişti. İsrailli yetkili ayrıca, ülkesinin esir takasının bir parçası olarak geçici süreliğine saldırılara ara verse de vermese de Refah’a kara saldırısı gerçekleştireceğini belirtmişti.

ABD'li senatörlerden UCM'ye İsrail tehdidi: Sizi ve ailelerinizi hedef alırız ABD'li senatörlerden UCM'ye İsrail tehdidi: Sizi ve ailelerinizi hedef alırız Haberi Görüntüle

YİNE HASTANE HEDEF ALINDI

Öte yandan saldırılarına devam eden İsrail, Al-Amal Hastanesi ve çevresini hedef aldığını, hastanenin limitli kapasite ve kaynaklarla çalışmayı sürdürdüğünü duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Filistin Kızılayı, “İsrail işgal güçleri, Filistin Kızılayı’nın işlettiği Han Yunus'taki Al-Amal Hastanesi ve çevresine büyük zarar verdi. Yıkımın boyutuna ve sınırlı kaynaklara rağmen, hastane kısmen ve sınırlı bir kapasiteyle çalışmaya devam etmekte. Hastaneyi yeniden inşa etmeyi ve tüm hizmetleri kademeli olarak başlatmayı ummaktayız” denildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading