Yandex Metrica

İsveç NATO'ya girdi mi, katıldı mı?

İsveç NATO'ya girdi mi, katıldı mı?

Uzun süren tartışmalar ve aylar süren bir süreç sonunda, İsveç, 7 Mart 2024 tarihi itibarıyla resmi olarak NATO üyesi olup olmadığı arama motorlarında araştırılıyor. Peki, İsveç NATO'ya girdi mi, katıldı mı?

Gündem

04.05.2024, 12:07

Uzun zamandır süre gelen sürecin ardından, bugün itibariyle İsveç'in NATO'ya girişi noktalandı. İsveç'in NATO'ya katılıp katılmadığı merak konusu oldu. 7 Mart 2024 Perşembe günü İsveç Başbakanı Ulf Kristersson bir açıklamada bulundu. Peki, İsveç NATO'ya girdi mi, katıldı mı?

Yeraltından gelen gizemli ses depremin habercisi mi? Naci Görür'den merak edilen soruya yanıt Yeraltından gelen gizemli ses depremin habercisi mi? Naci Görür'den merak... Haberi Görüntüle

İSVEÇ NATO'YA GİRİD Mİ, KATILDI MI?

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, 7 Mart 2024 tarihinde Washington ziyareti sırasında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşerek İsveç'in NATO üyeliğini resmi olarak onayladı. Uzun müzakerelerin ardından, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) 32. üyesi olan İsveç, bu adımıyla uluslararası arenada daha fazla aktif bir rol üstlenmiş oldu.

Kurallara uymayanlara verilecek cezalar belli oldu! Kurban kesimini düzenleyen tebliğ Resmi Gazete'de! Kurallara uymayanlara verilecek cezalar belli oldu! Kurban kesimini düzenleyen tebliğ... Haberi Görüntüle

TÜM MÜTTEFİKLERİN ONAY SÜRECİ TAMAMLANDI

İsveç basınında yer alan haberlere göre, İsveç'in NATO üyeliğini resmen ilan etmek için 11 Mart 2024 tarihinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO karargâhında bir tören düzenlenecek. Törende, İsveç bayrağı aynı zamanda NATO karargâhına çekilecek.

İsveç, 18 Mayıs 2022'de NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuş ve son olarak Macaristan Ulusal Meclisi, İsveç'in NATO'ya katılımını 26 Şubat'ta onaylamıştı. Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok'un 5 Mart 2024 tarihinde parlamento kararını imzalamasıyla birlikte, tüm müttefiklerin onay süreci tamamlanmış oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading