Yandex Metrica

Üç ilçede eş zamanlı operasyon: Zekat paralarını PKK'ya göndereceklerdi!

Üç ilçede eş zamanlı operasyon: Zekat paralarını PKK'ya göndereceklerdi!

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütünün finans yapılanmasının tespiti ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçti. 

Gündem

17.05.2024, 12:21

Soruşturma kapsamında  teknik ve fiziki takip yapan ekipler, şüphelilerin örgüt yayınları olan dergi, gazete satışı gerçekleştirdiği, PKK/KCK destekçisi olanlardan da kurban derisi, fitre, zekat adı altında para topladığını tespit etti. 

Ahmet Ersagun Yücel İYİ Parti'den neden istifa etti? Ahmet Ersagun Yücel İYİ Parti'den neden istifa etti? Haberi Görüntüle

PARALARI YANDAŞLARINI AKTARDILAR 

Şüpheliler hakkında telefon kayıtları, iletişim takibi dışında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığından da veriler alan ekipler, toplanan paraların kendi içlerinde sözde "değer ailesi" olarak nitelendirilen terör örgütünden tutuklu, hükümlü yakınlarına, kırsal alanda faaliyet gösterirken ölenlerin aileleri ile cezaevlerindeki kendi yandaşlarına aktarıldığını ortaya çıkardı.

2024 YKS (AYT-TYT) birincileri listesi | AYT-TYT birincileri kimler isimleri ne, hangi liseden mezun? 2024 YKS (AYT-TYT) birincileri listesi | AYT-TYT birincileri kimler isimleri... Haberi Görüntüle

3 İLÇEDE EŞ ZAMANLI OPERASYON 

Çalışmalarını tamamlayan ve para toplama faaliyetlerinde görevli 4 şüphelinin kimlik ve adreslerini belirleyen polis, 3 ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanıp gözaltına alındılar. Adreslerdeki aramalarda ise ruhsatsız pompalı tüfek, tabanca, 181 mermi, 10 bin avro ve 30 bin dolar ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Emniyete götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading