Yandex Metrica
Reklam Görseli

Hollanda'nın Lahey kentinde Eritreli gruplar ile polis karşı karşıya geldi! Polis araçları ateşe verildi

Hollanda'nın Lahey kentinde Eritreli gruplar ile polis karşı karşıya geldi! Polis araçları ateşe verildi

Hollanda'nın Lahey kentinde farklı görüşteki Eritreli gruplar birbirleriyle ve polisle sıcak çatışmalara girdi. Öfkeli kalabalık Hollanda'nın idari başkenti Lahey'de etraftaki polis araçlarını ateşe verdi.

Dünya

18.02.2024, 22:18

Hollanda yerel medyasında çıkan haberlere göre Hollanda'nın idari başkenti Lahey'de Eritre hükümetini destekleyen grubun bir salonda toplandığı belirtildi. Bu haberi alan muhalefet yanlısı grupların, Eritre hükümetini destekleyen kişilerin bulunduğu salona taş ve sopalar ile içeri girmeye çalıştı.

Binanın camlarını kıran muhalif kalabalık, olayı kontrol altına almaya çalışan polis ekiplerinin araçlarını ve otobüsleri ateşe verdi. Protestoculara biber gazı ile müdahale edildiği, çıkan olaylar sonucunda bazı polislerin yaralandığı açıklandı.

Dünya bu iddia ile çalkalanıyor! İngiltere Kralı 3.Charles'in durumu söylenenin tam tersi çıktı! Dünya bu iddia ile çalkalanıyor! İngiltere Kralı 3.Charles'in durumu söylenenin... Haberi Görüntüle

ŞİDDET OLAYLARI KONTROLDEN ÇIKTI

Lahey Belediye Sözcüsü Rbon Middel, düzenlediği basın toplantısında Opera konferans salonunda toplanan Eritre hükümeti yanlıları ile karşıt grup arasında başlayan şiddet olaylarının kontrolden çıktığını ifade etti.

Lahey Emniyeti, sosyal medya platformu olan X üzerinden yapılan açıklamada ise Eritreli iki grubun Opera konferans salonunda bulunduğu, Fruitweg Caddesi'nde taşlı kavgaya tutuştuğu, polisin kamu düzenini sağlamak için müdahale ettiği ifade edildi.

Bloomberg duyurdu: 'Türkiye İsrail ile tüm ticareti durdurdu' Bloomberg duyurdu: 'Türkiye İsrail ile tüm ticareti durdurdu' Haberi Görüntüle

POLİS ARAÇLARINI ATEŞE VERDİLER

Öfkeli protestocular, çok sayıda polis aracını ve otobüsleri kundakladı. Çıkan olaylar sonucunda bazı polisler yaralanırken, öfkeli kalabalık çevredeki 'Sivil' araçları da yakarak büyük tepki gösterdi.

Çıkan yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürülse de Lahey'de yaşanan bu olayın son bulmayacağı, şiddetlenerek artacağı öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading