Yandex Metrica

Kargalar çocuklardan daha zeki! Araştırmalar çocukların zekasının 7 yaşına kadar kargalardan düşük olduğunu gösteriyor

Kargalar çocuklardan daha zeki! Araştırmalar çocukların zekasının 7 yaşına kadar kargalardan düşük olduğunu gösteriyor

Masallarda zekasıyla meşhur olan kargalar gerçekten de zeki çıktı. Çocuk ve kargaların zekasının karşılaştırıldığı araştırmalara göre, çocukların zekası 7 yaşına kadar kargalardan daha düşük seviyede. Çocuklar ancak sekiz yaşından itibaren kargalardan inkar edilemez bir şekilde daha akıllı ve yetenekli hale geliyor.

Yaşam

23.01.2024, 20:06

Pek çok efsanede, pek çok peri masalında rengi ve özel ötüşü nedeniyle kötülük ile ilişkilendirilen kargalar aslında yüksek bir zekaya sahip. Kargaların zekasını çocukların zekasıyla karşılaştıran bir İngiliz bilimsel araştırması da bu durumu onaylıyor. 

Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Haberi Görüntüle

KARGA İLE TİLKİ MASALI'NI HATIRLATTI

Psikoloji profesörü Nicola Clayton liderliğindeki Cambridge Üniversitesi araştırmacıları, dört ila on yaşları arasındaki 80 çocukla deneyler yaptı. Kargaların ve çocukların uzun bir sürahiden içebilmeleri veya içinde yüzen bir şeyi alabilmeleri için su seviyesini yükseltmek amacıyla çakıl taşları attığı Ezop'un ünlü masalı tekrarlandı.

Bilim adamlarının genel kanısı, insanların kargalardan farklı düşündüğü, daha açık fikirli olduğu ve bu nedenle neden-sonuç ilişkisini daha iyi anlamayı öğrendiğiydi.

'Kendim ettim kendim buldum!' Survivor Yunus Emre'den birleşme partisinde  Aleyna'ya bakarak... 'Kendim ettim kendim buldum!' Survivor Yunus Emre'den birleşme partisinde Aleyna'ya... Haberi Görüntüle

ÇOCUK VE KARGALAR DENEYE TABİ TUTULDU

Ancak yaklaşık yedi yaşına kadar, çocukların ve kargaların performansları çok farklı görünmüyordu. Hem kargalar hem de çocuklar yarısı dolu bir tüpten yüzen bir şeyi çıkarabilmek için 5 deneme yaptı. Çocuklardan sadece sekiz yaşından büyük olanlar kargaları açıkça geride bırakarak ilk denemelerinde olumlu bir sonuç elde etti.

Deneysel psikoloji laboratuvarı şimdiye kadar kargaların alet yapma ve kullanma, gelecek için plan yapma ve hatta belki diğer kuşların ne düşündüğünü anlama yeteneklerini vurgulayan pek çok araştırma yaptı.

Serenay Sarıkaya, Mert Demir aşkı belgelendi! Ünlü çift basın mensuplarına verdiği cevapla herkesi şaşırttı! Serenay Sarıkaya, Mert Demir aşkı belgelendi! Ünlü çift basın mensuplarına... Haberi Görüntüle

CEVİZLER KIRILSIN DİYE YOLA ATIYORLAR

Kargaların zeki olduğu ile ilgili çok fazla örnek var. Mesela cevizleri yüksek bir yerden bırakarak kırılmasını sağlayabilirler. Cevizlerin kırılması için yola bırakıp bir arabanın üzerinden geçmesini bekleyebilir eğer hala kırılmadıysa cevizi alır ve tekrar denerler. Ayrıca kargalar trafikteki değişimi de takip ederek cevizi ne zaman yola bırakacaklarını da bilebilir.

Dizi aşkı gerçek mi oldu? İzlenme rekorları kıran dizi oyuncuları kol kola gezerken görüntülendi! Açıklama gecikmedi! Dizi aşkı gerçek mi oldu? İzlenme rekorları kıran dizi oyuncuları... Haberi Görüntüle

YÜZLERİ ASLA UNUTMUYORLAR

Kargalar yüzleri de hatırlayabilir. Seattle'da araştırmacılar, yedi tane kargayı yakalayıp sonra da bıraktılar. Bu deneyi yaparken korku maskesi takıyorlardı. Şaşırtıcı bir şekilde araştırmacılar bu maskelerle kampüste dolaşmaya çıktıklarında, kargalar huzursuzlanarak onlara doğru uçuş bombardımanı yaptı. Yalnız, sadece yakalanan kargalar değil hepsi saldırıya geçti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading