Yandex Metrica

Kadınbudu köfte tarifi, nasıl yapılır?

Kadınbudu köfte tarifi, nasıl yapılır?

Osmanlı mutfağının eşsiz lezzeti olan kadınbudu köfte nasıl yapılır? Kadınbudu köftenin püf noktaları neler? Kadınbudunun tarifi haberimizin detaylarında...

Yaşam

22.03.2024, 20:37

Geçmişten günümüze lezzet olarak birçok kişinin hayır diyemediği kadınbudu köftenin yapılışı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Yapımı zahmetli ama yemesi de bir o kadar keyifli olan bu yemeği yapmak isteyenler; 'Kadınbudu köfte nasıl yapılır? Kadınbudu köfte için gerekli malzemeler neler? Kadınbudu köftenin puf noktaları neler?' gibi sorularla bu eşsiz lezzetin detaylarını merak ediyorlar. Bizler de bu yemeğin tüm detaylarını sizler için hazırladık.

Nesrin Cavadzade sevgilisiyle ilk kez görüntülendi! Yeni aşkı Servet Yardımcı’nın oğlu çıktı Nesrin Cavadzade sevgilisiyle ilk kez görüntülendi! Yeni aşkı Servet Yardımcı’nın... Haberi Görüntüle

KADINBUDU KÖFTE İÇİN MALZEMELER

Kadınbudu için;

Orta yağlı 500 gram kıyma

1 adet yumurta

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

Bir buçuk su bardağı haşlanmış pirinç.

1 buçuk çay kaşığı tuz

1 buçuk çay kaşığı karabiber

1 buçuk çay kaşığı kimyon

Bir buçuk su bardağı un

Köfteleri kızartmak için gerekli malzemeler:

1 su bardağı ay çiçek yağı

1 su bardağı galeta unu

2 adet çırpılmış yumurta

Güzelleşmek için servet harcamıştı! Ünlü oyuncu Selen Görgüzel son haliyle evrim geçirdi! Güzelleşmek için servet harcamıştı! Ünlü oyuncu Selen Görgüzel son haliyle... Haberi Görüntüle

KADINBUDU KÖFTE NASIL YAPILIR?

İlk olarak bir buçuk su bardağı pirinci yıkadıktan sonra tuz ve su ile beraber biraz yumuşayana kadar kaynatın. Buradaki püf nokta pirincin çok yumuşamaması.

Sonrasında bir tavada zeytinyağı ile soğanları harmanlayarak yumuşayana kadar kavurun. Bu karışıma Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam ettirin.

Bu arada kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alduktan sonra suyunu salıp, çekene kadar kavurmaya devam edin. Pişen kıymaları ocaktan kaldırın ve bırakın soğusunlar.

Ardından geniş bir kasede çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, un, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip güzelce yoğurun. Bu kısmı önemli, yoğurma işlemi iyi harmanlanmazsa güzel bir lezzet elde edemezsiniz.

Yoğurmanızın ardından üzerine streç çekip 30 dakika buzdolabında saklayın.

Bekletilen harçtan ve yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak köftenize şekil verin.

Sonrasın şekil verilen köfteleri önce galeta ununa, ardında da yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartmaya başlayın.

Servis sırasında püre ve sote edilmiş sebzeler ile servisinizi yapabilirsiniz, afiyet olsun!

19 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 19 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

PRATİK KADINBUDU KÖFTENİN PÜF NOKTALARI NELER

En önemli noktalardan biri kadınbudu köfte hazırlanırken kullanılan kıymanın az yağlı olmasıdır. Böylelikle yemeğin kokusu ağır basacaktır. Ayrıca kıymanın iki kez çekilmesi daha iyi verim almanızı sağlar. Pirinçleri 15 dakika haşlamanız yeterli olur, ama yine de kullandığınız pirincin yapısı da önemli. Çok fazla haşlarsanız kıvamı kaçar ve köftenin tadı değişir.

Ayrıca kıymaların üzerini un atmayı unutmayın. Un ile harmanlanmış köfteler daha lezzetli ve çıtır olur. Zaten  kadınbudu köftenizi diğer köftelerden farklı kılacak ve lezzet katacak yegane şey de bu çıtırlığı olacak.

Son olarak köfteleri pişirmek için hazırladığınız yağın sıcak olması, köftelerin daha kolay ve eşit miktarda pişmesini sağlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading