Yandex Metrica

Erkekler ağlayan kadını çekici bulmuyor! Kadının gözyaşı erkeğin bedensel fonksiyon ve uyarımını düşürüyor!

Erkekler ağlayan kadını çekici bulmuyor! Kadının gözyaşı erkeğin bedensel fonksiyon ve uyarımını düşürüyor!

Yaradılış gereği kadınlar erkeklere göre daha duygusal bir yapıdadır. En ufak şeyde ağlayabilen kadınların bu özelliği erkekte ne gibi reaksiyonlara sebep oluyor dersiniz? Gerçek gözyaşı ve tuzlu su karşılaştırılarak yapılan bir araştırmanın sonucuna göre kadının gözyaşı, erkeği yumuşatan kimyasal sinyaller gönderiyor...

Yaşam

08.04.2024, 02:11

Kadının gözyaşı erkeği nasıl etkiliyor? Erkekler ağlayan kadınlardan etkilenir mi? İşte cevaplar...

Kadınlar erkeklere göre daha duygusal oluyor ve daha kolay ağlayabiliyor. Peki bu durum erkekler üzerinde nasıl bir etkiye sahip? Kadın gözyaşının erkekler üzerindeki etkisi ile ilgili İsrail'de bir araştırma yapılmış. Gönüllü bağışçılardan alınan gözyaşı numuneleriyle yapılan deneylerde, erkeklerin gerçek gözyaşı ve tuzlu suya fiziksel olarak verdiği tepki ölçülmüş. 

Aleyna Tilki 'sahneye çıkmam engelleniyor' demişti! 'Savaşımızı kazandık' diyerek süreci anlattı! Aleyna Tilki 'sahneye çıkmam engelleniyor' demişti! 'Savaşımızı kazandık' diyerek süreci... Haberi Görüntüle

KADINLARIN GÖZYAŞI ERKEKLERİ NASIL ETKİLİYOR? 

Yaşları 24-31 arasında değişen 114 kadın 3 yıl boyunca dönemsel olarak devet edilmiş. Kapalı bir odada acıklı filmler seyreden bağışçıların yanaklarından süzülen tuzlu su, küçük tüplerde toplanmış. Daha sonra bu örnekler erkeklere koklatılmış ve bir parça gözyaşı da plasterle dudağın üzerine yerleştirilmiş. Bu sırada kalp atımı, solunum ve tükürükteki testosteron seviyesi gibi çok sayıda beden fonksiyonu ölçülmüş.

18 Nisan Adana Ferhat Göçer konseri saat kaçta başlayacak? Konser nerede yapılacak? 18 Nisan Adana Ferhat Göçer konseri saat kaçta başlayacak? Konser... Haberi Görüntüle

GERÇEK GÖZYAŞI ERKEĞİN UYARIMINI ZAYIFLATIYOR

Gerçek gözyaşını koklayan erkeklerin bedensel parametreleri düşüş göstermiş. Bu yapılırken kadın resimleri gösterilen erkekler, kadınları gözyaşını koklamadan önceki kadar çekici bulamamış. Ayrıca yapılan bazı ölçümlerde gözyaşını koklayan erkeğin seksüel uyarımının da zayıfladığı görülmüş. 

"Sıfır beden herkese uymaz" demişti! Eski manken verdiği pozlarla Maldivleri... Haberi Görüntüle

GÖZYAŞI KADININ KORUYUCU KALKANI

Yapılan başka bir deney ise gözyaşlarının kadınları, erkeklerin uygunsuz yaklaşımlarından ve saldırganlıklarından koruduğunu ortaya çıkartmış. Buna göre bir kadının ağlaması erkekte o kadının cinsel bir nesne değil; tam tersi yardıma ihtiyaç duyan bir insan olduğu izlenimini uyandırıyor. 

Peki ya erkekler ağlayınca ne oluyor? Pek çok kültürde erkekler duygularını belli etmemek üzere koşullandırılmış durumda. Çünkü özellikle ağlamak erkekler arasında zayıflık göstergesi olarak kabul ediliyor. Aslında şu bir gerçek ki, üzücü bir ortamda kontrollü bir duygusallık sergileyen erkekler, en ufak bir duygusallık belirtisi göstermeyen erkeklere göre daha mert bir görüntü veriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading