Yandex Metrica

Burun damlası orucu bozar mı, burun spreyi orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken burun damlası kullanmakla ilgili ne açıklama yaptı?

Burun damlası orucu bozar mı, burun spreyi orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken burun damlası kullanmakla ilgili ne açıklama yaptı?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla vatandaşlar burun damlasının orucu bozup bozmayacağı araştırılıyor. Vatandaşlar manevi duyguların katlanarak arttığı, insanın  huzura erişeceği ve ibadetlerin çoğalacağı on bir ayın sultanı olan Ramazan ayında farz ibadetlerden olan orucu en doğru şekilde yerine getirmeye çalışacak. Peki burun damlası orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken burun damlası kullanmakla ilgili ne açıklama yaptı?

Yaşam

02.04.2024, 15:53

Mübarek Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kaldı. Vatandaşlar internette burun damlası orucu bozar mı diye arama yapıyor. Manevi duyguların yoğunlaştığı Ramazan ayında vatandaşlar İslam'ın şartlarından olan oruç tutma ibadetini en güzel şekilde yerine getirmek istiyor. Peki burun damlası orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken burun damlası kullanmakla ilgili ne açıklama yaptı?

Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu ünlü sunucudan yardım istedi! Annesini bulmak için ünlü programa başvurdu! Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu ünlü sunucudan yardım istedi! Annesini... Haberi Görüntüle

BURUN DAMLASI ORUCU BOZAR MI? BURUN SPREYİ ORUCU BOZAR MI?

Din İşleri Yüksek Kurulu resmi internet sayfasında burun damlası orucu bozar mı sorusuna şu cevabı vermiştir:

Tedavi amacıyla buruna damlatılan ilacın bir damlası, yaklaşık 0, 06 cm3 tür. Bunun bir kısmı da burun çeperleri tarafından emilmekte, çok az bir kısmı mideye ulaşmaktadır. Bu da, mazmazadan ( ağzı su ile çalkalamadan) sonra ağızda kalan rutubette olduğu gibi orucu bozacak düzeyde görülmemiştir. Kaldı ki bu işlem yeme içme yani gıdalanma anlamı da taşımamaktadır. Dolayısıyla burun damlası orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar).

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading