Yandex Metrica

15 Temmuz şehidi Halil Kantarcı'nın dava arkadaşı Cihat Özbolat vefat etti!

15 Temmuz şehidi Halil Kantarcı'nın dava arkadaşı Cihat Özbolat vefat etti!

28 Şubat'ın 'brifingci' yargısı tarafından mağdur edilen, 25 yıllık esaretin ardından özgürlüğüne kavuşan Cihat Özbolat koronavirüs nedeniyle yatırıldığı hastanede bugün vefat etti.

Yaşam

01.04.2024, 20:47

15 Temmuz şehidi Halil Kantarcı’nın dava arkadaşı, 28 Şubat'ın son mağduru Cihat Özbolat, hayali bir eylem nedeniyle 23 yıl boyunca cezaevinde yatmıştı. Özbolat, koronavirüs nedeniyle yatırıldığı hastanede bugün vefat etti.

"Sıfır beden herkese uymaz" demişti! Eski manken verdiği pozlarla Maldivleri... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Cihat Özbolat, 28Şubat zamanında, bir birahaneye taş atmakla suçlandığında 18`ine yeni basmıştı. Suçu kanıtlanamadı ama müebbet aldı. Gençliğinin baharında hapse düşen Özbolat’ın kararına imza atan 2 NO’lu DGM’nin heyetinde ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında yakalama kararını kaldıran eski Yargıtay 1. Ceza Dairesi Başkanı Şerafettin İste, Balyoz davası hakimi Zafer Başkurt, Dink Davası hakimi Erkan Canak yer aldı. Özbolat’a idam isteyen savcının ise şimdi kırmızı bültenle aranan firari FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz olması dikkat çekiyor.

Oyuncu Melis Sezen bunu da yaptı! Seyhan Nehri'nin üstünde... Oyuncu Melis Sezen bunu da yaptı! Seyhan Nehri'nin üstünde... Haberi Görüntüle

CİHAT ÖZBOLAT'IN MEKTUBU

''Selam ve dua ile...

Yakup, İnşaallah iyisindir, çok şükür bizde de bir yaramazlık yok.

Yakup sana benim dosyayla ilgili olarak, çok zaman önce bizim avukatın hazırladığı bilgilendirme dosyasını gönderiyorum. Bu dosyada bize yüklenen suçlamalara verilen cevaplar var. Bu kağıtları okuduğunda nasıl bir kahpelikle karşı karşıya olduğumuzu daha somut olarak göreceksin.

Malumundur, insanlar idamı, müebbeti duyunca bizi câni filan zannedip bizim dosyamızla ilgili konuşmaktan çekiniyorlar. Bu dosyalardan sana sekiz takım gönderiyorum. Eğer sen de uygun görürsen -en önemlisi senin uygun görmen- sen okuduktan sonra bizimle ilgilenebilecek, hakkımızda yazı yazabilecek olan kişilere verebilirsin. Hani 28 Şubat yaklaşıyor ya, maksat elde somut bir şeyler olsun. Benim dosyanın içeriği insanların zihinlerinde şekillenirse, herkes görecektir bu davanın hukukla vs. ilgisinin olmadığını, 28 Şubat`çıların düşmanca tutumunu. Yakup`um bu mevzu böyle, sen ne dilersen öyle yaparsın, hiçbir şeye gerek duymazsan öyle davranırsın, benimkisi sadece kendimce bir şeyi ihmal edip boş bırakmamak. Hadîd Suresi 22-23`e bak demek istediğimi anlarsın. Allah'a emanet.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading