Yandex Metrica

Yerel seçimlerden sonra dikkat çeken anket! Halka soruldu: AK Parti neden oy vermediniz?

Yerel seçimlerden sonra dikkat çeken anket! Halka soruldu: AK Parti neden oy vermediniz?

AK Parti'de yerel seçimlerde kaybedilen bölgelerin analizini yapmaya devam ediyor.  AK Parti CHP'nin yüzde 37.7 ile birinci parti çıktığı seçimdeki ki başarısızlığın nedenini anlamak için anket yaptırdı. 'Niye oy vermediniz?' sorusuna cevap aranan ankette ekonomiden sonraki en önemli gerekçe ise AK Parti'nin 'halktan kopması' olarak gösterildi.

Gündem

18.05.2024, 16:10

31 Mart yerel seçimlerinden CHP'nin yüzde 37.7 ile birinci parti çıkmasıyla  AK Parti kaybedilen oyların nedenini araştırmak için "Neden AK Parti'ye oy vermediniz?" sorusunu yönelttiği bir anket yapan AK Parti kaynakları, ekonomik sorunların seçime direkt etki ettiği sonucuna vardı. 

Terör örgütüne Bozdoğan darbesi: Mağara ve sığınaklar yerle bir edildi Terör örgütüne Bozdoğan darbesi: Mağara ve sığınaklar yerle bir edildi Haberi Görüntüle

"NEDEN OY VERMEDİNİZ?"

AK Parti kaynakları oy kaybında yüzde 50'nin üzerinde bir oranla ekonomi başlığı altında hayat pahalılığı, emekliler ve kira fiyatları gibi sebepler sıralandığını belirtti. "Niye oy vermediniz?' sorusuna cevap aranan" ankette ekonomiden sonraki en önemli gerekçe ise AK Parti'nin 'halktan kopması' gösterildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg'un yeni modelini inceledi: Hedef Avrupa pazarı Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg'un yeni modelini inceledi: Hedef Avrupa pazarı Haberi Görüntüle

YENİ BİR YOL HARİTASI İÇİN TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILIYOR 

Türkiye'de milyonlar 31 Mart'ta sandık başına giderek verdikleri oylarla yerel yöneticilerini belirledi. 14'ü büyükşehir olmak üzere toplam 35 belediye kazanan CHP,  Türkiye genelinde en çok oyu alan parti oldu. AK parti ise oy oranında, ilk kez 2. sıraya geriledi. AK Parti yaşanan bu düşüşü toplantılar düzenleyerek analizlerle, yeni bir yol haritasıyla doğru tespitlerde bulunmak için çalışmalarına devam ediyor.

İran Cumhurbaşkanı Raisi'yi taşıyan helikopter düştü mü, öldü mü? İran Cumhurbaşkanı Raisi'yi taşıyan helikopter düştü mü, öldü mü? Haberi Görüntüle

SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENLERDE ELE ALINDI

2024 yerel seçimlerin ardından ortaya çıkan sonuçların nedenleri AK Parti tarafından araştırlmaya devam ediliyor. CHP'nin birinci parti, AK Parti'nin ise ikinci olarak çıkmasının nedenleri üzerinde geniş katılımlı bir anket çalışması yapıldı. Ankette, CHP ve diğer partilere giden oyların yanı sıra, sandığa gitmeyen seçmenlerde ele alındı. 

Nalan filmi neyi anlatıyor, konusu ne? Nalan filmi oyuncuları kim, ne zaman çekildi? Nalan filmi neyi anlatıyor, konusu ne? Nalan filmi oyuncuları kim,... Haberi Görüntüle

EKONOMİ EN ÖNEMLİ NEDEN OLARAK GÖSTERİLDİ 

AK Parti kaynakları, oy kaybında yüzde 50'nin üzerinde bir oranla ekonomi başlığı altında hayat pahalılığı, emekliler ve kira fiyatları gibi sebepler sıralandığını ifade etti. Ekonomiden sonraki en önemli gerekçe ise AK Parti'nin 'halktan kopması' gösterildi.

7 ilde 'Mahzen-47' operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi 7 ilde 'Mahzen-47' operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi Haberi Görüntüle

YENİ BİR PROGRAM ORTAYA ÇIKARILACAK

Parti kurmayları "Seçim sonuçlarıyla ilgili veriler toplanmaya devam ediyor. Bir anlamda vatandaşın bizden beklentilerini net olarak ortaya çıkarmak istiyoruz. SETA bir çalışma yapıyor, teşkilatlardan ve milletvekillerinden gelen rapor ve öneriler de alınıyor. Vatandaş bizden ne bekliyor? Her yönüyle bakıyoruz. Bu tespitler partinin bundan sonraki yol haritasına etkili olacak. Yeni bir program, yeni bir hikâye ortaya çıkarılacak" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin seçmen tabanındaki oy kaymalarının henüz durmadığını, seçimden sonra küçük de olsa oy oranlarında gerilemenin devam ettiğini ifade eden AK Parti kaynakları, mevcut durumda CHP'nin birinci parti olma özelliğini sürdürdüğününde altını çizdi. 

FETÖ'cü hainler saklandıkları deliklerinde saldırmaya devam ediyor!  Firari Adem Yavuz Arslan'dan yeni 15 Temmuz yalanı! FETÖ'cü hainler saklandıkları deliklerinde saldırmaya devam ediyor! Firari Adem Yavuz... Haberi Görüntüle

"PARTİ YÖNETİMİNDE BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ DEĞİŞECEK"

AK Parti'de yapılan istişare toplantılarında değişim beklentilerine yönelik de görüşlerde konuşuyor. Parti kurmayları, kongre ile birlikte parti yönetiminin büyük bölümünün değişeceğini ve parti politikalarında önemli değişiklikler olabileceğini belirtiyor. 

Gibi dizisi 6. sezon ne zaman? Gibi yeni sezon çıkış tarihi açıklandı mı? Gibi dizisi 6. sezon ne zaman? Gibi yeni sezon çıkış... Haberi Görüntüle

"POLİTİKALAR DEĞİŞMEZSE BENZER SONUÇLAR ALINIR"

Oy kayının düzelmesi için AK Parti'deki önemli isimlerin ortak görüşünün "Kişilerin değişimi yeterli olmaz. Politikalar değişmezse, bir dahaki seçimde de benzer sonuçlarla karşılaşılır" şeklinde olduğu konuşuyor.

Threads neden açılmıyor, yasaklandı mı? Threads Türkiye'de neden kapatıldı, ne zaman açılacak? Threads neden açılmıyor, yasaklandı mı? Threads Türkiye'de neden kapatıldı, ne... Haberi Görüntüle

RADİKAL ADIMLAR ATILMALI 

AK Parti'deki istişare toplantılarında ve Strateji Kurulunun yaptığı toplantılarda katılımların büyük bölümü, yerel seçimlerde başka partilere giden oyların o partilerde kalıcı olmamasına yönelik yeni ve radikal adımların atılması yönünde görüşler ve öneriler belirtiliyor. 

Robert Fico öldü mü, neden suikaste uğradı? Robert Fico öldü mü, neden suikaste uğradı? Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAYRAK DEĞİŞİM MESAJI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden sonra yapılan ilk MYK toplantıından sonra “Kongremizin öncesinde de farklı kademelerde bayrak değişimlerine gideceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Koca duyurdu! MHRS’de yeni dönem: Onaylı randevu dönemi başladı Bakan Koca duyurdu! MHRS’de yeni dönem: Onaylı randevu dönemi başladı Haberi Görüntüle

"DEĞİŞİM İÇİN KONGREYİ BEKLİYORUZ"

Erdoğan'ın tek aday olarak gireceği genel başkanlık yarışında Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri belirlenecek. Kaynaklar, "Değişim için kongreyi bekliyoruz." mesajını verdi.

İlkin Aydın ile Barış Alper Yılmaz sevgili mi? İlkin Aydın ile Barış Alper Yılmaz sevgili mi? Haberi Görüntüle

AK PARTİ KAMPA GİRECEK

AK Parti  bu ay içinde milletvekilleri ile kamp yapılacak. Milletvekillerinden kendi şehirlerine yönelik rapor hazırlanması ve kamp döneminde sunum yapmaları bekleniyor. 

 

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading