Yandex Metrica

Robert Fico öldü mü, neden suikaste uğradı?

Robert Fico öldü mü, neden suikaste uğradı?

Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun silahlı saldırıya uğradığı ve yaralandığı, ardından hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Saldırganın da yakalandığı açıklandı. Robert Fico'nun öldüğüne dair henüz bir resmi açıklama gelmedi. Ancak başbakana 3 kurşun isabet etti. Neden böylesine bir suikaste uğradığı ise henüz bilinmiyor.

Gündem

16.05.2024, 08:39

Slovakya medyası, Başbakan Robert Fico'nun silahlı saldırıya maruz kaldığını ve hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Haberlerde, Başbakanın göğsünden vurulduğu ve sağlık durumunun ciddi olduğu belirtiliyor. Görgü tanıkları, saldırının aniden gerçekleştiğini ifade ederken Fico'nun, helikopterle Bratislava hastanesine sevk edildiği aktarıldı. Başbakan Yardımcısı Richard Raši, Robert Fico'ya yapılan saldırının kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirterek, "Başbakan'a acil şifalar diliyorum, bir an önce toparlanmasını diliyorum. Tekrar ediyorum, birisinin sorunlarını bu kadar iğrenç bir şekilde çözmesi demokratik bir topluma yakışmıyor" ifadelerinde bulundu.

Bu fotoğraflara bakamayacaksınız! Antalya'da kan donduran olay: Maaşını istedi diye dişini kerpetenle söktüler! Bu fotoğraflara bakamayacaksınız! Antalya'da kan donduran olay: Maaşını istedi diye... Haberi Görüntüle

BAŞKA HASTANEYE NAKLEDİLDİ

Başbakan Fico'nun resmi Facebook hesabı üzerinden yapılan açıklamada, hayati tehlikesinin devam ettiği ve kaldırıldığı hastaneden başka bir hastaneye nakledildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca önümüzdeki birkaç saat için çok kritik bir sürecin yaşandığı vurgulandı.

Çekya'nın eski Cumhurbaşkanı Klaus, 15 Temmuz'u anma etkinliğinde konuşma gerçekleştirecek Çekya'nın eski Cumhurbaşkanı Klaus, 15 Temmuz'u anma etkinliğinde konuşma gerçekleştirecek Haberi Görüntüle

SALDIRAN ŞAHIS YAKALANDI

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya salrıdan şahıs yakalandı.

İstanbul'un göbeğinde iki grup arasında silahlı çatışma: 3 yaralı İstanbul'un göbeğinde iki grup arasında silahlı çatışma: 3 yaralı Haberi Görüntüle

ROBERT FİCO KİMDİR?

Robert Fico, 15 Eylül 1964 tarihinde hayata gözlerini açtı. Slovak politikacı olarak tanınan Fico, 4 Nisan 2012 yılından itibaren Slovakya Başbakanı olarak görev yapıyor. Daha önce de 4 Temmuz 2006 ile 8 Temmuz 2010 tarihleri arasında Başbakanlık görevini üstlenmiştir.

1999 yılından bu yana Yön-Sosyal Demokrasi (SMER-SD) partisinin lideridir. Siyasi kariyerine ilk adımını 1992 yılında (Çekoslovakya'dayken) Parlamento'ya seçilerek atmıştır ve daha sonra Avrupa Konseyi'ne atanmıştır. 2006 parlamento seçimlerinde partisinin zaferi sonrasında ilk kabinesini kurmuştur.

Muhalefet döneminde, etkili bir şekilde muhalefetin lideri olarak parlamentoda yer almıştır. Iveta Radičová'nın kabinesine karşı aleyhine güvenoyu vermesinin ardından, 2012 parlamento seçimlerinde SMER-SD'yi başkan seçtikleri bir zaferle Başbakan olarak yeniden seçilmiştir. Bu seçimde 83 sandalye kazanarak Parlamentoda salt çoğunlukla bir hükûmet kurmuştur.

2013 yılında, Fico 2014 cumhurbaşkanı seçimlerine adaylığını resmen ilan etmiştir. Ancak, 29 Mart 2014 tarihindeki ikinci tur oylamada Andrej Kiska'ya karşı yarışı kaybetmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading