Yandex Metrica

The Economist'in 14 Mayıs temennisi: Batı için Kılıçdaroğlu başa çıkılması daha kolay bir ortak!

The Economist'in 14 Mayıs temennisi: Batı için Kılıçdaroğlu başa çıkılması daha kolay bir ortak!

Sözde tarafsız Batı medyası Türkiye'de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bol bol analizler yapmaya devam ediyor. The Economist tarafından 14 Mayıs seçimleriyle ilgili yeni kaleme alınan bir yazıda Erdoğan'ın yaptıklarını değiştirmeye kendini adamış bir Türk hükümetinin Batı'da iyi niyet göreceği belirtildi.

Gündem

23.01.2024, 20:49

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala dünya basınında Türkiye'deki seçim analizi ile ilgili çeşitli yazılar yayımlamaya devam ediyorlar.  Geçtiğimiz günlerde The Economist dergisinin araştırma ve analiz bölümü Economist Intelligence Unit (EIU) Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası kazananı ve sonrasında yaşanacakları kaleme alınmıştı. 

Seçimlerin ardından Meclis'te mesai yeniden başlıyor! Seçimlerin ardından Meclis'te mesai yeniden başlıyor! Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN'IN KİŞİSEL DURUŞU DURUMU PERÇİNLİYOR"

Analizde, "Kıyasıya bir mücadele olacak. Erdoğan'ın 20 yıllık ikitdarının uzaması bekleniyor. Yüzde 13'ün üzerinde olan kararsız seçmen belirleyici rol oynayacak. Aynı zamanda Erdoğan'ın yenmenin zor olması kişisel duruşunun  durumu perçinlediği" denildi. 

24 Nisan'da okullar tatil mi? İlkokulda 24 Nisan Çarşamba İstanbul'da okullar açık mı, kapalı mı? İzmir-Ankara-Bursa 24 Nisan okul var mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? İlkokulda 24 Nisan Çarşamba İstanbul'da... Haberi Görüntüle

"BATI ERDOĞAN'A KARŞI"

Türk dış politikasının nasıl şekilleneceği konusunda yapılan analizlerin sonuncusu olan The Economist'in bir başka haberinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Batı Erdoğan'a karşı olduğunu söylüyor. Benim milletim 14 Mayıs'ta bu oyunu bozacaktır. Türkiye seçimle birlikte Batı'ya büyük bir mesaj verecek"  denildi. 

MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli oldu mu? MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli... Haberi Görüntüle

"BATI'DA BOL BOL İYİ NİYET GÖRÜR"

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı serbest bırakacağı ve Erdoğan'ın attığı adımları değiştireceğini söyleyen bir Türk hükümetinin Batı'da bol bol iyi niyet göreceği ifade edildi.
S-400'ler ve Akkuyu konusunda hükümet değişikliği sayesinde rahatsız edici durumların ortadan kalkabileceği belirtiliyor.

Yeni hükümetin parlamentoda HDP'ye güvenmek zorunda kalacağı ancak Suriye'de askerleri çekmek için acele etmeyeceği, ancak bunun bir gün gerçekleşebileceği ifade edildi.

Steinmeier'e Türkiye'de bir şok daha: Siyonist İsrail, işbirlikçi Almanya Steinmeier'e Türkiye'de bir şok daha: Siyonist İsrail, işbirlikçi Almanya Haberi Görüntüle

BAŞA ÇIKMASI DAHA KOLAY BİR ORTAK

Terör örgütüne verilen desteğin de açık açık gösterildiği haberde, yine de" Batı için Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki bir hükümet başa çıkması daha kolay bir ortak olacaktır" denildi.
Politico'da yer alan haberde ise, Türkiye seçimlerinde muhalefetin Erdoğan'ın başkanlık sistemini sona erdirmek için çalıştığı yazıldı.

Atış poligonunda doktor neden intihar etti? Doktor Bitcoin yüzünden mi intihar etti? Atış poligonunda doktor neden intihar etti? Doktor Bitcoin yüzünden mi... Haberi Görüntüle

"MANİFESTOLARI ÇOĞULCU BİR DEMOKRASİ DEĞİL"

Erdoğan'ın her şeye gücü yeten tek isim imajının tersine Kılıçdaroğlu'nun fikir birliğine dayanan bir sistem kurmaya çalıştığı yazılan haberde, Millet ittifakının henüz aday belirleme sürecinde dahi fikir birliğine varmaktan uzak oldukları ise unutuldu.Öte yandan haberde, muhalefetin manifestosunun gerçekten çoğulcu bir demokrasi olmadığı itiraf edildi.

Duygulandıran anlar! O çocuğa ödül verileceği açıklandı Duygulandıran anlar! O çocuğa ödül verileceği açıklandı Haberi Görüntüle

"TİME DERGİSİ ALGI OYUNUNU DEVREYE SOKTU"

Time dergisinde ise 'Erdoğan'ı yenebilecek adam' başlıklı bir yazı kaleme alınmıştı. 14 Mayıs seçimlerinin yalnızca Avrupa ve Orta Doğu'nun kavşağında yer alan Türkiye için değil günümüzün en önemli küresel sorunlarından bazıları için de önemli olduğu ifade edilirken itiraflarla dolu bir yazı yer aldı.

Tacizci öğretmen skandalı! 12 yaşındaki öğrenicisine önce tokat attı sonra taciz etti! Kan donduran olayı küçük kız bir bir anlattı Tacizci öğretmen skandalı! 12 yaşındaki öğrenicisine önce tokat attı sonra... Haberi Görüntüle

"SİYASİ HEDEFLER İÇİN REHİN ALINDI"

France24'ten sonra bu kez de Time dergisi algı oyununu devreye soktu. 7'li masanın sözcülüğüne soyunan Time dergisinin 'Erdoğan'ı yenebilecek adam' başlıklı haberinde, 14 Mayıs seçim sonucunun Batı çıkarları için de önemli sonuçları olacağı belirtiliyor.Alec Luhn tarafından kaleme alınan yazıda, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billiström'ün 'PKK topraklarımızı üs olarak kullanıyor' itirafına rağmen İsveç'in NATO'ya katılma sürecinin Türkiye tarafından siyasi hedefler için rehin alındığı gibi küstah ifadeler kullanıldı.

Gibi dizisi Gülay kimdir? İlkkan'ın eski sevgilisi Gülay kim? Gibi dizisi Gülay kimdir? İlkkan'ın eski sevgilisi Gülay kim? Haberi Görüntüle

"İLİŞKİLER YENİDEN KURULACAK"

ABD'nin F-35'leri Türkiye'ye vermemesinin ardında yatan sebepleri Batı çıkarlarına göre açıklayan dergi, Kılıçdaroğlu'nun.' Türkiye'yi "yeniden medeni dünyanın bir parçası yapmak" için ABD, NATO ve Avrupa Birliği ile ilişkileri yeniden kuracağını söylediği' yazıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading